Més alumnes que mai al batxillerat professional, que prepara la ‘repesca’ de la selectivitat

Els 91 estudiants d’aquesta formació participen en la sisena edició del projecte Tàndem, que busca solucions als reptes plantejats per tres empreses Abast Global, Daguisa Hotels i FEDA

Els ministres Jordi Gallardo i Ester Vilarrubla durant la presentació del projecte Tandem.
Els ministres Jordi Gallardo i Ester Vilarrubla durant la presentació del projecte Tandem. Toni Solanelles

Més alumnes que mai cursen enguany el batxillerat professional. Fins a 91 estudiants s’han matriculat enguany a aquesta formació. Tots ells participen en la sisena edició del projecte Tàndem, que busca solucions innovadores per a reptes plantejats per tres empreses, en aquesta ocasió Abast Global, Daguisa Hotels i FEDA. Alhora, s’ultima la prova d’accés a la universitat, la selectivitat tradicional, per als estudiants que van acabar el curs passat el batxillerat PRO després del fiasco de la primavera passada.

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, ha ‘responsabilitzat’ el creixement del nombre d’estudiants del batxillerat professional a raons demogràfiques i, també, d’interès i qualitat de la formació que es proposa. Vilarrubla ha fet aquestes apreciacions durant l’acte de presentació de l’esmentat projecte Tàndem. La titular educativa també ha recordat que durant aquest mes d’octubre es repetirà la POB PRO davant en una situació “insòlita”.

Una imatge del Centre de Formació Professional, a Aixovall.

Relacionat

Enrenou a Educació per l’elevat nombre de suspesos en les proves finals del batxillerat professional

Vilarrubla ha usat aquest terme, però el cert és que el qualificatiu podria anar més enllà atès que es busca permetre als alumnes apujar la seva nota d’accés a la universitat quan a la primavera, per les raons que sigui, molts d’ells van fer fiascos en els exàmens. En tot cas, la ministra ha justificat en certa manera la repetició de la prova “per no fer diferències” tenint en compte aquella situació suposadament anòmala.

PROJECTE TÀNDEM

Ester Vilarrubla ha presentat la sisena edició del projecte Tàndem d’Andorra Business juntament amb el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. L’esmentat projecte té per objectiu implicar la comunitat educativa d’FP d’Andorra amb projectes innovadors que es desenvolupin a les empreses i potenciar el talent dels alumnes. A banda dels 91 estudiants, hi prenen part 12 docents del centre d’Aixovall que treballaran els reptes plantejats per Abast Global (com atraure, retornar i retenir el talent a Andorra?), Daguisa Hotels (com eliminar tots els plàstics en la gestió hotelera?) i FEDA (com fomentar els hàbits saludables dels treballadors de l’entitat?).

Gallardo ha assenyalat que “el projecte pretén atansar als alumnes d’FP el món de l’emprenedoria i la innovació. Permet que els estudiants participin de totes les fases de la innovació com la creació, el prototipatge, la presentació, l’acceleració del projecte... i per la part d’Andorra Business estem especialment satisfets per la consolidació d’aquest projecte”.

De la seva banda, Vilarrubla, ha destacat del projecte Tàndem que “els reptes que ens proposen van en consonància amb els valors que volem treballar i que estan vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible” i ha afegit que també “respon a moltes de les nostres ambicions des del món educatiu. Que hi hagi una empresa que et proposi un repte i com a grup d’alumnes puguis treballar amb els recursos de l’escola casos reals és una gran oportunitat”.

Comentaris

Trending