Els docents intercanvien mètodes per fomentar la lectura

Professors de Segona Ensenyança i Batxillerat s’han reunit al Centre de Congressos d’Andorra la Vella per tal de celebrar aquesta primera jornada per compartir experiències

Un instant de la jornada d'intercanvi d'experiències per fomentar la lectura.
Un instant de la jornada d'intercanvi d'experiències per fomentar la lectura. SFGA

Docents de tots els sistemes educatius s’han reunit aquesta tarda al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. L’objectiu ha estat celebrar la primera jornada d’intercanvi d’experiències per al foment de la lectura entre els joves de Segona Ensenyança i Batxillerat. La iniciativa, fomentada pel ministeri que encapçala Ester Vilarrubla, s’emmarca en el Pla de Foment de la Lectura, i que pretén millorar els hàbits dels alumnes compresos entre els 12 i els 18 anys. “Al país tenim aquesta riquesa de tenir tres sistemes educatius, i podem compartir mètodes i el que es fa bé a cada lloc”, ha explicat Vilarrubla.

L’objectiu d’aquesta jornada és que els docents puguin compartir mètodes que apliquen als diferents centres per tal de fomentar la lectura entre els joves. El professorat assistent, uns set per cada col·legi, no s’ha limitat únicament a aquells que imparteixen llengua, que és l’assignatura més lligada a la lectura de forma tradicional. “Hem volgut que els docents d’altres disciplines, científiques fins i tot, puguin parlar de llibres, aconsellar-ne i que sigui una bona recomanació”, ha destacat Vilarrubla. Així, cada participant compartirà amb la resta aquells mètodes que funcionen, “i després a dins del centre ja es farà la feina de difondre a tot l’equip educatiu el que s’ha presentat avui aquí”.

Aquest any, la jornada ha estat pensada per als centres de Segona Ensenyança i Batxillerat, però també es té l’objectiu de poder fer-ho amb cursos inferiors. Fins i tot, que altres edicions puguin participar també els alumnes. En aquest sentit, Vilarrubla ha volgut destacar una enquesta que es va fer als joves, i que posava sobre la taula la disminució del gust de la lectura entre els adolescents. “El que volem és potenciar més accions a dins de les escoles, perquè és el primer element, el primer motor per crear l’hàbit lector, i després estendre’l a diferents agents externs, com poden ser les biblioteques, les editorials o els mitjans de comunicació”, ha explicat la ministra.

La jornada de treball s’ha dividit en tres blocs. La primera s’ha adreçat al sector educatiu i ha inclòs l’exposició de projectes i experiències diverses. Alguns dels exemples que s’han compartit entre el professorat ha estat organitzar un concurs de Sant Jordi, recomanar llibres a Youtube o un club de lectura de Harry Potter. Després hi ha programades dues xerrades sobre aquesta mateixa temàtica, de la mà d’Helena Prieto, doctora per l’UdA en didàctica de la llengua, i de Jan Arimany, editor de Trotalibros.

Etiquetes

Comentaris

Trending