El cribratge a escolars de primària detecta deu positius

El número d'alumnes augmenta un 4% i se situa en 11.376 aquest curs segons les xifres provisionals que ha donat la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla durant una roda de premsa
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla durant una roda de premsa SFGA

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha dit que s'han fet fins ara 6.075 cribratges. Dels resultats obtinguts, s'han pogut detectar deu alumnes i un professor que ha donat positiu per la Covid-19. Aquest dimecres s'ha iniciat les proves als alumnes de secundària. N'estaven convocats 1.112 i se n'han presentat 1.049, un 94,5%.

 

Hi havia 4.231 alumnes de primària convocats i 3.877 s'han fet laprova (91.6%).  Entre els docents i col·laboradors hi havia 2.820 convocats i s'han fet la prova, 2.198  (77,9%) amb un únic positiu a l'escola primària francesa del Pas de la Casa. Vilarrubla ha posat en dubte de la veracitat del percentatge d'alumnes que no s'han fet el cribratge a l'escola francesa d'Escaldes-Engordany. El poc termini de temps que hi hagut entre el cribratge i l'inici del curs ha provocat que alguns resultats hagin arribat més tard.

Ha recordat que per aquelles persones que encara no s’han pogut fer la prova s’ha habilitat el dia 13 de setembre per poder-se realitzar el test. Cal enviar un correu a infoeducacio@educand.ad per demanar cita. Ha dit també que vuit docents han estat reubicats per ser de risc. El Govern ha aprovat aquest mateix dimecres la contractació de vuit persones més per substituir-los. 

En relació a l'escola francesa del Pas de la Casa ha destacat que dijous es reprendrà l'activitat lectiva. Aquest dimecres s'ha obert l'escola per acollir els alumnes. La ministra ha subratllat que aquest curs hi hagut un augment d'efectius del 4% amb 11.376 alumnes segons les xifres provisionals. El curs passat hi havia 10.889 alumnes. L'augment ha estat en els tres sistemes educatius.

"Fa un mes vam tenir dades de l'evolució del cens, que indicaven que hi havia un lleuger increment de la població, o sigui que es podria dir, amb condicionals, que la Covid-19 no ha fet marxar la gent del país", ha afirmat el ministre portaveu, Eric Jover. "En resum, podria dir que el gran titular d'aquest inici de curs escolar és que s'ha pogut iniciar sense incidències destacades", ha  conclòs Jover.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending