La zona franca no anirà als terrenys de l’actual gossera

El que havia estat la ubicació inicial per a un projecte que es considera clau en l’àmbit econòmic ha quedat “descartada” perquè es considera que hi ha espais “més interessants”

La gossera no serà el lloc on acabi anant la zona franca.
La gossera no serà el lloc on acabi anant la zona franca.

La gossera no haurà de canviar de lloc. O, si ho fa, no serà pas per deixar espai per a la futura zona franca. Govern ja ha descartat que aquesta sigui la ubicació final d’aquest projecte, que es considera clau per ajudar a millorar la competitivitat de les empreses andorranes. Segons ha explicat el ministre de Presidència, Jordi Gallardo, hi ha altres indrets que es consideren més adients i, per tant, la idea inicial ha quedat ja descartada.

Era, de fet, una intenció que fa uns mesos semblava força clara. Tant que el pressupost del 2022 incloïa una partida per procedir al trasllat de les actuals instal·lacions de la gossera. La quantitat que es preveia era 430.000 euros. Ara, però, ja no està tan clar que faci falta moure de lloc aquestes dependències.

Un dels gossos que es troba a la gossera

Relacionat

El trasllat de la gossera per deixar lloc a la zona franca costarà 430.000 euros

El ministre ha revelat que l’opció que la futura zona franca se situï a aquest terreny està ja “descartada”. El projecte, malgrat tot, segueix avançant amb els “estudis” que ens han de dir “què necessitem i com es pot tirar endavant el concurs públic”. Per ara, però, sense espai decidit, tot i que amb opcions sobre la taula.

“Ara analitzem alternatives”, ha apuntat Gallardo. En aquest sentit, ha justificat el canvi de decisió sobre la ubicació inicialment prevista en el fet que “hi ha altres espais més interessants”. El que ha deixat clar és que el projecte de zona franca segueix sent una prioritat per a l’executiu.

I ho és perquè la seva absència és, segons ha apuntat, un dels hàndicaps que troba el teixit empresarial per ser competitiu, sobretot de cara a la seva activitat exterior. En aquest sentit, ha apuntat que “necessitem una zona franca per poder reduir costos d’importació i exportació”. També ha admès que altres problemes són la manca de maduresa digital i la dificultat d’accés al mercat interior de Unió Europa. Aquest darrer punt s’ha de solucionar amb l’acord d’associació.

Comentaris (2)

Trending