El trasllat de la gossera per deixar lloc a la zona franca costarà 430.000 euros

El pressupost pel 2022 dona per tancada aquesta decisió i preveu que l’operació de moviment de les instal·lacions a un nou espai s’haurà completat el 2023

Un dels gossos que es troba a la gossera
Un dels gossos que es troba a la gossera Pilar Candel

Govern ja té clar on anirà la futura zona franca. L’espai s’ubicarà als terrenys que, actualment, ocupen la gossera i la gatera, al costat de la frontera del riu Runer. I això, lògicament, obligarà a traslladar aquestes instal·lacions. El cost estimat d’aquesta operació ascendirà a uns 430.000 euros i hauria d’estar enllestida durant l’any 2023.

Així queda reflectit en el projecte de pressupost pel 2022. Del text legislatiu es desprèn que les dues decisions ja són fermes. Per un costat, la zona franca se situarà en les parcel·les que actualment serveixen de llar per als gossos i gats abandonats al país. La conseqüència lògica, doncs, és que aquestes instal·lacions s’han de traslladar. I, per tant, els comptes han de preveure quin cost tindrà.

I aquest ascendeix a 430.000 euros, segons “les estimacions dels tècnics”, repartits entre els dos pròxims exercicis. De cara al 2022, caldrà una inversió inicial de 130.000, dels quals 30.000 per la realització dels estudis i treballs tècnics necessaris per a l’adequació del nou espai. També es preveu començar les obres amb una primera partida de 100.000.

Aquests treballs s’haurien d’enllestir durant el 2023. Serà llavors quan s’hagi de fer la major part de la inversió, els 300.000 euros restants. A partir de completar el trasllat, s’estima que el cost del manteniment anual de les instal·lacions seria de 6.000 euros.

Cal recordar que la gossera i la gatera ofereixen un servei clau a l’hora de recollir aquelles mascotes que hagin estat abandonades. El 2019, com es posa en relleu en el projecte legislatiu, es van fer càrrec de fins a 62 cans, dels quals 32 van acabar sent donats en adopció. 4 felins també van tenir aquesta sort.

Comentaris (2)

Trending