L’USdA aposta per formar els aturats i per salaris dignes com a solució a la manca de personal

Gabriel Ubach considera que mentre hi hagi persones sense feina al país no es poden obrir quotes per temporers i també avisa que cal resoldre la problemàtica de l’accés a l’habitatge

Les dependències del Servei d'Ocupació, a l'edifici de l'Obac.
Les dependències del Servei d'Ocupació, a l'edifici de l'Obac. Altaveu

La Unió Sindical considera que la solució a les dificultats de les empreses per trobar treballadors no és, en cap cas, crear una quota d’immigració per a temporers, com valora Govern. Al contrari, al seu entendre, aquesta mesura és totalment incompatible amb l’elevat nombre d’aturats inscrits al Servei d’Ocupació. El seu secretari general, Gabriel Ubach, demana apostar per la formació d’aquestes persones per qualificar-les i, sobretot, per una millora de les condicions salarials i laborals.

“Mentre hi hagi gent a l’atur, pensem que se’ls ha de prioritzar sempre. Tirar d’ells i això sempre ho defensarem a mort”, ha comentat el líder sindical, que té clar que “és la gran font de mà d’obra que haurien de tenir els empresaris”. I és que, alerta, “de res serveix que cada cop que es dispara una mica l’economia, agafem gent de fora i, després, quan es frena, ens els trobem a Ocupació”.

Per tant, Ubach afirma que “Govern no ha de donar cap autorització si no és realment per llocs de treball molt determinats i qualificats”. El sindicalista admet que “no és normal que les empreses necessitin gent i que hi hagi persones a l’atur; alguna cosa no funciona”. Per això entén que “cal fer una altra feina, que hem començat amb el Servei d’Ocupació, que és oferir formació a qui sigui mà d’obra no qualificada perquè es pugui qualificar per a aquests llocs”.

Ara bé, també reclama que “les empreses han de fer el pas d’adequar els sous als llocs de treball”. I això suposa que aquests empleats “tinguin unes remuneracions suficients i unes condicions adequades”. Ubach sí que coincideix amb la patronal en un altre aspecte: és necessari resoldre la problemàtica de l’accés a l’habitatge. “Fins ara, les polítiques han estat un desastre”, critica.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending