El silenci de Treball desespera empreses i treballadors en ERTO

Continuen les dificultats per poder fer els tràmits administratius que han de permetre abonar la part pública del salari d’octubre

Edifici de Govern a Prat de la Creu.
Edifici de Govern a Prat de la Creu. Altaveu

El neguit i malestar d’empreses i treballadors que tenen el contracte suspès o la jornada laboral reduïda va clarament a l’alça. Contactar amb el departament de Treball en molts casos resulta impossible, i a dia 11 de més molts assalariats encara no han pogut percebre la part del sou que ha d’abonar l’Estat en relació a la mensualitat d’octubre. No només això: les empreses encara no han pogut fer les declaracions pertinents perquè l’administració no dóna la resposta necessària.

Malgrat que el silenci administratiu és positiu, les empreses han de fer tot un seguit de passos perquè els seus treballadors puguin percebre la part pública de la mensualitat que si l’administració no facilita no es pot tirar endavant. No es poden fer les declaracions de cotització. I així continua encallada la cosa amb les dificultats que això suposa. Hi ha molts treballadors que no tenen per poder pagar els lloguers dels habitatges i els propietaris dels immobles estant avaluant l’activació de desnonaments. En alguns casos, l’avaluació ja està en fase de materialització.

Una imatge de l'edifici administratiu de Prat de la Creu.

Relacionat

Govern admet “dificultats” perquè treballadors en ERTO puguin cobrar la part pública del salari

El més complicat de tot plegat, asseguren les fonts consultades, és que contactar amb el departament de Treball esdevé materialment impossible en molts casos. Les trucades no obtenen resposta a l’altre cantó de la interlocució i els correus electrònics que es dirigeixen a l’administració buscant una resposta, mirant d’obtenir directrius per poder tirar endavant tampoc no són atesos. Així les coses, diversos empreses i treballadors han denunciat que la situació comença a ser insostenible.

Comentaris (6)

Trending