Satisfacció per la reobertura a l’oci nocturn tot i els dubtes sobre els tests d’antígens

Alguns locals entenen que s’hauria de demanar de forma general per més seguretat i altres lamenten que hagin de fer-se a establiments autoritzats, fet que invalida les proves comprades en el seu dia per facilitar l’entrada als clients

Imatge d'arxiu d'una discoteca del país.
Imatge d'arxiu d'una discoteca del país. ARXIU

El sector de l’oci nocturn respira. Ho fa després de l’anunci del Govern que autoritza els locals a reobrir el pròxim divendres, després de dos mesos i mig novament tancats per culpa de la sisena onada del coronavirus. Els empresaris ho celebren, especialment el fet de recuperar horaris i aforament previs a la pandèmia. Això sí, el que genera certs dubtes és la possibilitat de demanar un test d’antígens perquès es pugui estar sense mascareta a l’interior dels establiments.

El sector ja s’ha posat en moviment. Les empreses treballen amb la vista posada en divendres, el primer dia que podran funcionar des que, en plena expansió de la Covid-19 a finals de novembre, Salut va decidir que calia tancar-los. “Ja estem mobilitzant el personal i mirant gènere. A veure com va”, explicava el propietari de la discoteca Kapital, Carlos Nascimento.

En línies generals, el sector valora positivament les condicions per aquest retorn a l’activitat. Se celebra el fet de recuperar la totalitat de l’aforament, com abans de la pandèmia, i també els horaris habituals llavors. Si hi ha un punt que genera certa incomoditat no és pas el passaport Covid. A ell, indiquen els empresaris consultats, ja hi estan acostumats. En canvi, dubten més de les proves d’antígens.

Un discjòquei a una discoteca.

Relacionat

L’oci nocturn reobre al 100% i sense mascareta si es presenta passi sanitari i un test d’antígens

Cal recordar que el Govern dona dues opcions. Per un costat, si s’ensenya només el certificat sanitari, es podrà entrar però a l’interior dels locals caldrà dur mascareta, tret dels moments en què s’estigui consumint alguna beguda. Per l’altre, si a més d’aquest document, es presenta un tes d’antígens fet en les dotze hores anteriors a un establiment autoritzat, no caldrà dur la protecció facial.

Aquest punt és el que genera interrogants a Nascimento. Al seu entendre, seria millor fer que la prova fos obligatòria. I és que posa en relleu que als locals o no es demani, igualment la gent no portarà mascareta durant molta estona, quan s’estigui fent alguna consumició. “L’ideal, per seguretat, seria demanar-ho almenys les primeres setmanes”, comenta, tot admetent que “seria una dificultat”.

Altres locals, en canvi, lamenten el fet que, a diferència del que succeïa a la tardor, no valgui qualsevol test d’antígens. Caldrà que es faci a un establiment autoritzat. Per tant, no serviran els autotests que algunes empreses van comprar en el seu dia per oferir-los als clients. Temen que, ara, no els puguin aprofitar i demanen a Salut que es variï la mesura.

Tot i aquests dubtes, el sector espera amb ganes el divendres. Nascimento admet, fins i tot, que les mesures adoptades per Govern són més favorables del que es preveia. “Estem molt satisfets pel 100% d’aforament i per l’horari. No ho esperàvem”, ha apuntat, tot deixant clar que “tenim moltes ganes de començar i esperem que, ara, no haguem de parar més”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending