L’oci nocturn reobre al 100% i sense mascareta si es presenta passi sanitari i un test d’antígens

El sector podrà tornar a funcionar a partir de divendres amb una fórmula molt similar a la d’abans de la pandèmia: els mateixos horaris i sense limitació d’aforament, però sí que caldrà el certificat Covid

Un discjòquei a una discoteca.
Un discjòquei a una discoteca.

Gairebé dos mesos i mig després, l’oci nocturn podrà tornar a funcionar. Salut ha aixecat la restricció que mantenia tancats aquests locals des de finals de novembre, quan el nombre de contagis provocats per la variant Delta es va desfermar. Setmanes després, i un cop confirmat el clar descens de l’onada Òmicron, el Govern autoritza la reobertura del sector, un dels més perjudicats per la pandèmia. La decisió ve avalada per unes dades epidemiològiques en franca caiguda. Serà a partir de divendres, al 100% d’aforament i sense mascareta si s’exigeix per entrar passaport Covid i un test d’antígens.

Així ho ha anunciat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. La decisió s’ha pres en la reunió de Govern celebrada aquest dilluns, centrada específicament en aspectes sanitaris. I sobre la taula s’han posat les dades epidemiològiques dels darrers dies, que confirmen la fortíssima davallada de nous positius. S’entén, doncs, que la situació és prou segura per reobrir el sector, que es trobava tancat des de fa gairebé dos mesos i mig.

Concretament, Salut va optar per frenar l’activitat d’aquests negocis a finals de novembre. Llavors, es va constatar que la pandèmia s’havia tornat a desfermar, llavors amb la variant Delta com a protagonista. La decisió va provocar la indignació del sector, que feia tot just unes setmanes que havia pogut a funcionar sota una estricta llista de mesures sanitàries, inclòs el passaport sanitari.

Les condicions, de fet, seran similars a les d’abans de la pandèmia. Es permetrà el 100% d’aforament i l’horari habitual, fins a les cinc de la matinada. A banda, si el local demana la presentació del passaport sanitari i d’un test d’antígens negatiu fet com a màxim 12 hores abans a un establiment autoritzat, es podrà estar a l’interior sense mascareta.

Aquells establiments que prefereixin no exigir als seus clients la prova prèvia, igualment podran encabir tota la capacitat del local. Ara bé, a l’interior sí que caldrà dur mascareta, tret de quan s’estigui consumint. En aquest sentit, Benazet ha explicat que s’ha optat per seguir “un criteri de prudència”, malgrat les bones dades epidemiològiques.

Comentaris (5)

Trending