Satisfacció entre hotelers i comerciants per disposar d’una quota d’estiu

Els empresaris recorden que fa temps que reclamaven la mesura i consideren, a priori, “suficient” la xifra d’autoritzacions, 700, que inclourà el decret

Dos treballadors a la recepció d'un hotel.
Dos treballadors a la recepció d'un hotel.

Els empresaris, especialment els comerciants i hotelers, valoren positivament el fet de disposar de la quota de temporers d’estiu. Es compleix d’aquesta forma una reivindicació que consideraven necessària per poder garantir que durant la temporada turística disposaran del personal que necessiten, després de les dificultats viscudes l’any passat. Les entitats consultades per Altaveu, a més, consideren “suficient” la xifra, 700, adoptada des de l’executiu.

La quota es publicarà la setmana vinent al BOPA i anirà de l’1 de juny fins al 31 d’octubre. Es tracta d’una prova pilot que els sectors més turístics demanaven fa temps, especialment arran de l’estiu del 2021, on van suar, i força, per trobar treballadors. Es temia, a més, que el fet que empreses que l’any passat van romandre tancades ara sí que obrin, pogués empitjorar encara més la situació.

Departament d'Immigració a l'edifici de l'Obac.

Relacionat

La primera quota d’estiu s’obre, en principi, per a 700 temporers

La quota, ara, els dona aire. “Serà una situació molt millor que altres anys”, han apuntat fonts de la Unió Hotelera. El sector, justament, va ser un dels més afectats per les dificultats de l’estiu del 2021. Sobre la xifra acordada, 700, amb una opció d’ampliació fins a un 30% més, es considera que “serà suficient”. En molts casos, apunten, es repescaran temporers que van estar al país durant la campanya d’hivern.

També hi ha satisfacció entre els comerciants, com ara l’associació Eix Central. S’ha complert, apunten des de l’entitat, una petició que “fa temps que reclamàvem”. De fet, s’entén que cal una “quota temporal que pugui conviure amb la general”. Admeten, però, que en aquest cas seria necessari tornar a modificar la Llei d’immigració.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending