Salut opta per mantenir tancat l’oci nocturn “en l’estadi actual de la pandèmia”

Espot admet que els resultats de la prova pilot de fa unes setmanes són “ineludiblement positius” però recorda que les condicions amb què es va fer “són incompatibles” amb una obertura generalitzada del sector

Imatge de la nit en què es va fer la prova pilot.
Imatge de la nit en què es va fer la prova pilot.

“En l’estadi actual (de la pandèmia) no és prudent plantejar-se l’obertura de l’oci nocturn.” Així de contundent s’ha mostrat el cap de Govern, Xavier Espot, en demanar-li per la situació d’una de les poques activitats econòmiques que es mantenen totalment tancades des de l’esclat de la crisi sanitària. Aquesta divendres s’hauria de fer una reunió amb representants sectorials i responsables de l’administració de la situació, per les contundents paraules d’Espot no auguren grans canvis.

El mandatari governamental ha explicat que “si una cosa vam fer bé” en la gestió sanitària va ser tancar aviat les activitats lúdiques nocturnes i no permetre’n l’obertura. D’aquí que es mantinguin, ha recordat, algunes ajudes. Tot plegat, però, no treu que la prova pilota que es va fer fa unes setmanes funcionés bé i no s’hagi donat cap contagi, almenys de les dades que tenia Espot a l’abast.

Una de les agències de viatges del país.

Relacionat

El programa d’ajuts al lloguer per a locals d’oci nocturn i agències de viatges s’amplia a l’agost

El cap de l’executiu ha afirmat que les conclusions de la prova pilot feta en dos locals diferents de dos tipus de públic també relativament distints “són molt positives. La valoració és ineludiblement positiva”. Però Espot ha recordat que aquella prova es va dur a terme “amb una sèrie de condicions que són incompatibles” amb una obertura generalitzada del sector.

En efecte, la mascareta era obligatòria i calia una inscripció prèvia demostrant que es tenia la doble vacunació administrada o bé fent-se una prova d’antígens les hores immediatament anteriors a la nit d’obertura. Es poden fer més proves pilot -i això també és el que demana el sector, fer una prova amb el públic sense mascareta- o actes concrets amb mesures de control força estrictes.

Comentaris (1)

Trending