El programa d’ajuts al lloguer per a locals d’oci nocturn i agències de viatges s’amplia a l’agost

Govern recorda que establiments com discoteques o pubs continuen sense poder obrir mentre que en el segon cas tot i funcionar ho fan amb una activitat molt per sota de l’habitual

Una de les agències de viatges del país.
Una de les agències de viatges del país. ARXIU

El Govern ha aprovat la pròrroga del programa d’ajuts al lloguer o pel pagament de les quotes hipotecàries a aquells negocis més afectats per la pandèmia. En concret, la mesura es continuarà aplicant per als locals d’oci nocturn així com les agències de viatge. Per ara, l’ampliació és pel mes vinent i es renovarà de forma automàtica per aquelles empreses que ja l’haguessin demanat pel juliol.

La mesura s’allarga tot tenint en compte que, pel que fa a locals com ara pubs i discoteques, es manté el tancament obligatori. Amb les agències de viatges, per altra banda, tot i funcionar ho fan “amb una activitat molt limitada”. L’objectiu del programa és “minimitzar l’impacte de les despeses de lloguer o les quotes hipotecàries en els seus comptes d’explotació”.

Cal recordar que el programa preveu una ajuda que cobreixi fins al 75% de l’arrendament o de la quota del préstec que es pagui pel local on està l’establiment d’oci nocturn fins a un màxim de 2.000 euros. En el cas de les agències de viatge, el suport arriba fins al 50%, amb un límit fixat de 1.000 euros.

Comentaris

Trending