La rendibilitat del fons de reserva des d’inicis d’any s’incrementa fins al 4,17%

La recuperació dels actius ha continuat durant el maig i el volum dels recursos gestionats ascendeix a 1.559,11 milions, 3,41 més que a l’abril

Una imatge del rètol de la CASS a la façana principal de la parapública.
Una imatge del rètol de la CASS a la façana principal de la parapública. ARXIU

El mes de maig ha tornat a ser positiu per al fons de reserva. Així, s’ha consolidat la recuperació que es va iniciar amb el nou any, després de les pèrdues sofertes durant el 2022. D’aquesta forma, la rendibilitat acumulada en els primers cinc mesos del 2023 supera el 4% fet que permet el volum total d’actius incrementar-se fins a 1.559,11 milions.

Així es pot comprovar en les dades que el propi fons ha compartit a la seva web. En certa forma, es continua la recuperació dels darrers mesos, tot i que encara no s’ha igualat la xifra màxima de diners que acumulava la guardiola de les pensions a finals del 2021. Llavors, es va situar en 1.585,7 milions.

Al llarg del 2022, la inestabilitat dels mercats propiciada arran de l’esclat de la guerra a Ucraïna va generar una tempesta perfecta que va fer caure els actius del fons. Així, a 31 de desembre de l’any passat es tancava amb 1.472,5 milions.

Enguany, la situació ha canviat als mercats. I això ha permès remuntar el fons. A 31 de maig, se situava en 1.559,11 milions. És a dir, 86,61 més que cinc mesos enrere. I 3,41 més que la xifra amb què es va tancar l’abril, que era de 1.555,7 milions.

Això fa que la rendibilitat acumulada des de l’1 de gener se situï en un 4,17%. I, per primer cop en mesos, la del darrer any torni a ser positiva: del 0,33%. En aquest sentit, des del fons s’explica que “l’IPC s’ha moderat al maig i els analistes esperen una possible pausa en les pujades de tipus d’interès als Estats Units”.

Pel que fa als mercats, es posa en relleu que “les companyies vinculades amb la intel·ligència artificial han impulsat a l’alça tot el sector tecnològic” i que “la renda fixa de la zona euro acumula una rendibilitat de 2,7% en l’any”. Per això, s’apunta que “en un entorn d’incertesa, el posicionament del fons manté un posicionament conservador” i que “la rendibilitat acumulada en els darrers anys supera la inflació andorrana, tal i com estableix l’objectiu marcat per llei”.

Etiquetes

Comentaris

Trending