Al PS li genera “molts dubtes” tota l’aposta que pretén fer el Govern amb els e-sports

Per a Vela és especialment delicada tot el vessant que es vol donar al projecte i el fet que es vulgui crear una nova FP quan les que hi han no estan encara homologades a nivell laboral almenys

Sobre els e-sports el Govern en vol fer un model de negoci.
Sobre els e-sports el Govern en vol fer un model de negoci. ARXIU

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela ha admès aquest dimecres que “ens genera molts dubtes i molts neguits”, sobretot en l’àmbit educatiu, tota l’aposta que pretén fer el Govern amb els e-sports. La parlamentària ha advertit que per molt que siguin sobre esport, “no deixa de ser un joc” que en no pocs casos acaba generant addiccions. En aquest sentit, espera que hi hagi els mitjans i els controls necessaris per evitar, si s’implementa el projecte, efectes secundaris.

De fet, ha recordat Vela, aquesta situació ja la va advertir el seu company Roger Padreny “durant el debat de la llei d’esports electrònics” tot deixant clar que calia fer els pertinents seguiments i controls per evitar que s’incrementi una problemàtica en salut mental que ja ha anat prou a l’alça especialment arran de la pandèmia. I en relació amb la qual, per ara, no es troben solucions adients.

Es voldrien fomentar competicions d'e-sport en clau positiva.

Relacionat

Una FP i un postgrau universitari sobre e-sports en l’horitzó

I el que més dubtes genera, reconeix Vela, és que “es vulgui crear una branca més d’FP”. En efecte, el pla estratègic sobre e-sports, com ja va avançar l’Altaveu, estableix com a elements clau la creació d’una FP dedicada a la matèria i un postgrau universitari. La consellera del PS ha recordat que actualment “ja hi ha una voràgine de títols d’FP” i que el que caldria primer és resoldre la problemàtica amb les titulacions actuals, “aconseguir els reconeixements que siguin necessaris” i no pas “anar obrint” altres branques. Ara mateix no es troba que sigui necessari, amb les deficiències que hi ha encara en matèria de formació professional, que calgui establir una nova branca formativa sobre esports electrònics.

Comentaris (2)

Trending