Problemes informàtics dificulten el cobrament i la tramitació d’ERTOs

Hi ha assalariats amb el contracte suspès que no han cobrat les prestacions de l’administració corresponents al desembre mentre que hi ha processos telemàtics que no es poden acabar de completar mai

Alguns usuaris s'han 'encallat' en el moment d'haver d'adjuntar determinats documents.
Alguns usuaris s'han 'encallat' en el moment d'haver d'adjuntar determinats documents.

Els problemes informàtics, almenys aparentment, continuen fent la guitza tant a assalariats que estan en situació de suspensió de contractes com a empresaris que volen tramitar ERTOs. Segons diverses fonts, hi ha treballadors que encara hores d’ara no han cobrat la part que li correspon a l’administració de la nòmina de desembre, mentre que hi ha processos telemàtics que queden encallats sempre en el mateix punt i, per tant, les peticions no es poden acabar de completar mai.

No són tots els casos, són situacions aparentment puntuals però que afecten diverses persones. A diferència de casos anteriors, les fonts consultades han assegurat que almenys en relació amb les prestacions que haurien de cobrar els assalariats, en aquesta ocasió hi ha comunicació amb els responsables d’haver de resoldre els problemes. Fa un mes llarg, era gairebé impossible poder contactar amb un interlocutor per mirar d’aconseguir les indicacions escaients per intentar trobar una solució a les dificultats que hi hagués.

Mentrestant, persones o empreses que els darrers dies han intentat tramitar la sol·licitud d’una suspensió de contracte en virtut de la nova legislació vigent des del primer dia d’aquest 2021 s’han trobat que en un moment del procés, que s’ha de fer telemàticament sí o sí, aquest s’encalla indicant que hi ha un error -per molt que l’usuari aparentment no hagi fet res- i no hi ha manera d’avançar.

Una imatge de l'edifici administratiu de Prat de la Creu.

Relacionat

Govern admet “dificultats” perquè treballadors en ERTO puguin cobrar la part pública del salari

Tant els uns com els altres esperen que aquest dijous, amb el retorn de l’activitat ordinària després de les celebracions nadalenques es puguin anar canalitzant les situacions adverses i es resolguin els problemes haguts fins ara.

Comentaris (3)

Trending