L’ocupació hotelera es manté prop del 60% tot i la frenada provocada pels rebrots de coronavirus

La dada del passat cap de setmana es va quedar en el 57,83%, dos punts per sota que dies abans amb un notable increment gràcies a les reserves de darrera hora

Un dels establiments hotelers del país.
Un dels establiments hotelers del país.

L’ocupació hotelera durant el cap de setmana va quedar lleugerament per sota del 58%, segons les dades facilitades per la principal patronal del sector. Es tracta d’una xifra superior en prop de sis punts a les reserves que es tenien el divendres, però que ha quedat per sota de la de set dies abans. La frenada es deu, principalment, a l’evolució negativa de la situació sanitària que s’ha viscut a les zones de l’entorn, especialment a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Per a la Unió Hotelera, les dades no són cap sorpresa. Ja s’esperava un descens del nombre de clients que vindrien al Principat a causa dels rebrots detectats a Catalunya. Tot i això, a les reserves ja formalitzades el divendres, que eren properes al 52%, en concret un 51,88%, s’ha sumat un nombre important de clients de darrera hora. Això ha fet que, finalment, l’ocupació hagi crescut fins al 57,83%.

Per parròquies, les millors dades es van registrar a Ordino, que va superar el 76% d’ocupació, seguida de la Massana, amb prop del 67% i Encamp, amb un 61,25%. En canvi, les dades van ser baixes a Canillo (41,33%) i Sant Julià de Lòria, 37,83%). A les parròquies centrals, es va voltar el 50%: un 49,79% a Escaldes-Engordany i un 53,56% a Andorra la Vella.

Des de la Unió Hotelera s’ha volgut destacar que, tot i el petit descens, “ens mantenim per segona setmana consecutiva prop del 60% d’ocupació real”. L’anterior la dada s’havia situat en el 59,98%. I això, indiquen, malgrat “les notícies de recomanacions de regions veïnes”. Justament, aquestes informacions seran claus per comprovar quina pot ser l’evolució de les dades en les setmanes vinents i si es pot superar les xifres assolides fins aquest moment.

Façana d'un hotel.

Relacionat

La previsió d’ocupació hotelera ja nota l’efecte a la baixa dels rebrots de coronavirus

Etiquetes

Comentaris

Trending