L’ocupació hotelera es manté prop del 60% tot i la frenada provocada pels rebrots de coronavirus

La dada del passat cap de setmana es va quedar en el 57,83%, dos punts per sota que dies abans amb un notable increment gràcies a les reserves de darrera hora

Els hotels van tenir una ocupació propera al 60%.
Els hotels van tenir una ocupació propera al 60%.

L’ocupació hotelera durant el cap de setmana va quedar lleugerament per sota del 58%, segons les dades facilitades per la principal patronal del sector. Es tracta d’una xifra superior en prop de sis punts a les reserves que es tenien el divendres, però que ha quedat per sota de la de set dies abans. La frenada es deu, principalment, a l’evolució negativa de la situació sanitària que s’ha viscut a les zones de l’entorn, especialment a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Per a la Unió Hotelera, les dades no són cap sorpresa. Ja s’esperava un descens del nombre de clients que vindrien al Principat a causa dels rebrots detectats a Catalunya. Tot i això, a les reserves ja formalitzades el divendres, que eren properes al 52%, en concret un 51,88%, s’ha sumat un nombre important de clients de darrera hora. Això ha fet que, finalment, l’ocupació hagi crescut fins al 57,83%.

Per parròquies, les millors dades es van registrar a Ordino, que va superar el 76% d’ocupació, seguida de la Massana, amb prop del 67% i Encamp, amb un 61,25%. En canvi, les dades van ser baixes a Canillo (41,33%) i Sant Julià de Lòria, 37,83%). A les parròquies centrals, es va voltar el 50%: un 49,79% a Escaldes-Engordany i un 53,56% a Andorra la Vella.

Des de la Unió Hotelera s’ha volgut destacar que, tot i el petit descens, “ens mantenim per segona setmana consecutiva prop del 60% d’ocupació real”. L’anterior la dada s’havia situat en el 59,98%. I això, indiquen, malgrat “les notícies de recomanacions de regions veïnes”. Justament, aquestes informacions seran claus per comprovar quina pot ser l’evolució de les dades en les setmanes vinents i si es pot superar les xifres assolides fins aquest moment.

Els hotels de les parròquies centrals són els que més reculada sofreixen.

Relacionat

La previsió d’ocupació hotelera ja nota l’efecte a la baixa dels rebrots de coronavirus

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.