La previsió d’ocupació hotelera ja nota l’efecte a la baixa dels rebrots de coronavirus

Excepte als hotels que estan oberts a les Valls del Nord, la patronal estima que a la resta de parròquies aquest cap de setmana hi haurà una reculada important de turistes

Façana d'un hotel.
Façana d'un hotel. Toni Solanelles

Els rebrots del coronavirus a les àrees pròximes a Andorra, i especialment a Catalunya i altres regions espanyoles amb forta tradició dels seus ciutadans a venir al Principat durant l’estiu es deixa notar en les previsions d’ocupació hotelera. La Unió Hotelera (UHA) estima que aquest cap de setmana l’ocupació dels establiments dels seus afiliats que tenen obert al públic cauran set punts respecte de la previsió d’ara fa set dies, que va tenir un comportament posteriorment lleugerament millor al que es pensava.

En global, l’ocupació prevista per aquest proper cap de setmana segons la patronal hotelera hauria de situar-se al tomb del 51%. És a dir, la meitat dels llits de què disposen els hotels que obren, que ni de bon tros són tots els que ho farien en una companya normal, s’estima que estaran ocupats. El cap de setmana passat la xifra va arribar pràcticament al 60%. De la Unió Hotelera s’admet que “tenim previsió de menys reserves a hores d’ara que la setmana anterior. Creiem que es deu per la situació i les recomanacions que ha fet la Generalitat a tot el territori català”.

Només en els hotels de les Valls del Nord es preveu que l’ocupació pugi aquest cap de setmana respecte de l’anterior. A la Massana, on l’ocupació real fa set dies va superar el 70% i on ara les previsions situen aquesta xifra en prop del 73%. El creixement nominal encara hauria de ser més important a Ordino, passant d’una ocupació real de poc més del 57% a unes previsions superior al 63%. En la resta de parròquies, en major o menor grau, la reculada és força notòria. Tant si es tenen en compte les previsions com, més encara, si es compara l’estimació per aquest cap de setmana amb el comportament real de l’anterior. Especialment significativa és la caiguda a les parròquies centrals.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending