L’oci nocturn obre amb un ús desigual de la mascareta a l’interior

Discoteques i sales de ball aposten majoritàriament per demanar el test d’antígens per estalviar als seus clients la protecció facial que, en canvi, sí que cal dur a pubs o locals de copes

Una discoteca, tot just preparada per a la reobertura.
Una discoteca, tot just preparada per a la reobertura.

L’oci nocturn ha tornat. Dos mesos i mig després, discoteques i altres establiments similars han pogut recuperar l’activitat, un cop la sisena onada ha confirmat el seu descens. I ho han fet amb una situació força similar a la normalitat. Aforament al 100% i horaris habituals. L’únic fet a tenir en compte la presentació del passaport sanitari per entrar i, si es vol estar sense mascareta, un test d’antígens negatiu. Aquesta opció és la que han acabat adoptant majoritàriament els locals més de ball. Com a primer dia, l’afluència, admeten els empresaris, ha estat fluixa.

Des que dilluns el Govern va anunciar que aixecava la restricció que pesava sobre el sector des de finals de novembre, les diferents empreses s’han preparat per poder obrir la matinada de divendres a dissabte. Ho fan amb esperança que, ara si, sigui la definitiva. Els negocis consultats per Altaveu no han amagat que ho han passat molt malament aquests dos darrers anys.

“Hem treballat dos mesos de gairebé 24”, recordava un dels consultats, que posava en relleu que aquesta situació també crea una mala imatge de cara al turisme, sobretot en localitat com el Pas de la Casa o Arinsal, on molts dels visitants també busquen aquest oci nocturn. “Si no el troben, acabaran no tornant”, avisava.

Un discjòquei a una discoteca.

Relacionat

L’oci nocturn reobre al 100% i sense mascareta si es presenta passi sanitari i un test d’antígens

Els locals han pogut obrir fins a les cinc de la matinada. És a dir, l’horari ja existent abans de l’esclat de la crisi sanitària. També al 100% d’aforament, a diferència del que succeïa la tardor passada. Dues serien les principals mesures de precaució: l’obligatorietat de presentar passaport Covid abans d’accedir al local i l’ús de la mascareta als interiors sempre que no s’estigui consumint alguna beguda o menjar.

Imatge d'arxiu d'una discoteca del país.

Relacionat

Satisfacció per la reobertura a l’oci nocturn tot i els dubtes sobre els tests d’antígens

Hi ha una opció d’esquivar aquesta segona restricció. Si el local demana als clients un test d’antígens fet a un establiment autoritzat com a màxim dotze hores abans, no cal la protecció facial. Aquesta ha estat la possibilitat adoptada per aquells negocis més de ball, com ara les discoteques. En canvi, aquells llocs més de copes, com ara pubs o bars musicals, han optat en la seva majoria per no reclamar-lo. Això sí, alguns empresaris sí que advertien que els cambrers “no poden convertir-se en policies” que estiguin tota l’estona vigilant si algun client que ja no té beguda s’ha posat la mascareta.

El fet de demanar el test d’antígens ha acabat jugant en contra de les discoteques, almenys aquest primer dia. L’afluència, admeten els empresaris, ha estat relativament fluixa.

Il·luminació en un local d'oci nocturn.

Relacionat

Govern deroga els ajuts als locals d’oci nocturn amb la seva reobertura

Malgrat tot, en línies generals, el sector reobre amb esperança i, també, amb una certa por. Admeten que, malgrat confiar que no sigui així, durant un temps encara viuran amb la por que els tornin a tancar si la pandèmia es descontrola. També remarquen que han patit molt els darrers temps i que aquest sofriment ni tan sols ha pogut ser mitigat per unes ajudes que, per cert, Govern ja va anul·lar divendres. I alguna empresa, recorden, no ha sobreviscut.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending