Govern deroga els ajuts als locals d’oci nocturn amb la seva reobertura

Incloïa el lloguer, les quotes hipotecàries i les es suspensions temporals dels contractes de treball o les reduccions de la jornada laboral d’establiments autoritzats com a pubs, discoteques, sales de ball o similars

Il·luminació en un local d'oci nocturn.
Il·luminació en un local d'oci nocturn. ARXIU

L'obertura dels locals d'oci nocturn suposa la derogació del programa extraordinari d’ajudes al lloguer i les quotes hipotecàries d’establiments autoritzats com a pubs, discoteques, sales de ball o similars. El BOPA publica aquest divendres el decret d’aplicació de la Llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia, relatiu a les activitats econòmiques que han suspès la seva activitat principal de forma obligatòria.

Atenent la situació epidemiològica i el risc potencial que presentaven certes activitats pel seu component d’interacció i relació social, el Govern va decretar en el seu moment el tancament de les activitats vinculades a l’oci nocturn com són pubs, discoteques, sales de ball o similars. El tancament va anar acompanyat per uns ajuts al lloguer i a les quotes hipotecàries. També queden sense efecte les suspensions temporals dels contractes de treball o les reduccions de la jornada laboral dels treballadors del sector.

En el decurs de les darreres setmanes, s’ha posat de manifest una millora evident de la situació sanitària amb una disminució dels contagis i una reducció significativa de la tensió al sistema sanitari, la qual cosa ha provocat un aixecament de les mesures restrictives. La darrera ha estat la reobertura de l'oci nocturn que torna aquest divendres a l'activitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending