Els monitors de Pal-Arinsal afirmen que Afers Socials desencallarà aviat les prestacions que els deu

Representants dels ensenyants d’esquí d’EMAP s’han reunit amb el cap de Govern i els ministres Gallardo i Filloy per exposar-los el neguit de la situació que viuen

Sergi Querol i Jordi Freeman en sortir de l'edifici administratiu.
Sergi Querol i Jordi Freeman en sortir de l'edifici administratiu. Cristian Cortés

El ministeri d’Afers Socials desbloquejarà en breu la partida necessària per poder abonar als monitors d’esquí de Pal-Arinsal la prestació als professionals del sector de la neu que encara no ha estat degudament satisfeta. Així ho han assegurat dos dels representants dels ensenyants d’esquí del domini esquiable massanenc, que s’han reunit a l’edifici administratiu amb el cap de Govern, Xavier Espot, i els ministres de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, i justament, d’Afers Socials, Víctor Filloy.

El delegat dels monitors d’esquí de l’escola de Pal, Sergi Querol, i el representant dels monitors d’Arinsal, Jordi Freeman, han assegurat que la trobada que ha servit per transmetre als representants governamentals el neguit dels professionals de la neu i el seu malestar per la difícil situació que estan vivint ha sigut “profitosa” perquè “per fi se’ns escolta una miqueta”. Querol i Freeman han recordat que “hi ha monitors que no han cobrat res” des del mes de desembre i han explicat que els mandataris de Govern els han assegurat que “tothom cobrarà”.

Espot, Gallardo i Filloy haurien mostrat “la voluntat de poder participar a resoldre la nostra situació i ajudar-nos”, tot coordinant, per exemple, una reunió amb el ministeri d’Educació per tal d’explorar les vies escaients per tal “de tornar al professional de la neu”. En aquest sentit, Freeman ha recordat que ser monitor d’esquí no és anar a fer unes esquiades el cap de setmana sinó “una cosa molt més seriosa”. D’aquí que el fet de ser rebuts pels responsables d’Educació ha estat ben valorat.

Els representants dels monitors també han posat sobre la taula el fet que s’hagi optat per contractar primer monitors estrangers no residents, és a dir, temporers, que no pas agafar els professionals de la neu que ja resideixen al país. En aquest sentit, s’hauria mirat e buscar una solució de compromís vist que molts dels temporers ja havien estat pre-contractats o fins i tot contractats i havien fet el viatge fins a Andorra. En tot cas, segons els representants dels monitors, la decisió última hauria correspost adoptar-la a les empreses del sector amb les quals han assegurat que parlaran perquè la situació no es torni a repetir en properes ocasions.

Comentaris

Trending