La Massana posa en marxa l’estudi sobre l’impacte econòmic que tindria el telefèric al Carroi

El comú ha contractat una empresa multinacional especialista en estudis de mercat i assessorament de negocis que està enquestant els comerços i empreses ubicades

Una vista de la Massana des d'una de les 'cistelles' del telecabina que porta a Pal.
Una vista de la Massana des d'una de les 'cistelles' del telecabina que porta a Pal. Toni Solanelles

Una empresa especialista en estudis de merca i assessorament de negocis està duent a terme, per compte del comú de la Massana, una anàlisi de l’impacte que podria tenir per a l’activitat econòmica de la parròquia la construcció d’un telefèric que enllacés Andorra la Vella fins al Pic del Carroi i, des d’aquí, fins a Pal. L’estudi s’acaba de posar en marxa i s’estan enquestant tots els negocis massanencs per avaluar la repercussió que podria tenir l’eventual infraestructura.

La consultora ha enviat una enquesta a les empreses, especialment de naturalesa comercial o de restauració, amb tot un seguit de preguntes que essencialment “ens ajudaran a recopilar les dades bàsiques inicials per tenir una foto del sector del comerç abans de la pandèmia en una situació de normalitat, i poder valorar como com impactar el projecte Pic de Carroi en el futur”. Es deixa clar que la valoració es pretén fer per saber la repercussió que podria tenir el telefèric “en el cas que es dugués a terme”.

“Tenint en compte que l'objecte de l’anàlisi és l’impacte que pot tenir aquest nou punt d'accés a l'estació, l'anàlisi se centrarà en la temporada de neu (mentre està oberta l'estació d'esquí) i temporada d'estiu (quan la demanda de turisme reactiva l'ús de l'estació i els seus telecabines)”, d’aquí que les dades que es demanen en forma d’enquesta es refereixen, d’una banda, als mesos de desembre, gener, febrer i març de la temporada 2019-2020. I als mesos de juny, juliol, agost i setembre del 2019.

Compareixença d'Olga Molné i Conxita Marsol.

Relacionat

Andorra la Vella i la Massana obren un període de reflexió sobre el projecte del telefèric de Carroi

La consultora multinacional a la qual s’ha encomanat la feina és Cushman & Wakefield Hospitality i demana, per començar, el nom i el tipus d’establiment i la superfície comercial de què es disposa i, a partir d’aquí, i diferenciat per estiu o hivern, el número de tiquets i de clients rebuts i també la facturació obtinguda. Un altre dels aspectes que es demana és quin tipus de clientela es té. I es diferencia entre parelles, famílies o grups d’amics. Es pretén que es marqui un percentatge de cadascun per arribar a fer la totalitat dels clients que acudeixen a cadascun dels establiments.

Comentaris (11)

Trending