Andorra la Vella i la Massana obren un període de reflexió sobre el projecte del telefèric de Carroi

Marsol i Molné es mostren decebudes per haver de declarar desert el concurs per manca d’ofertes, recorden que no hi ha hagut cap demanda d’aclariment per part d’eventuals interessats i esperen que tot plegat no respongui a suposades pressions

Compareixença d'Olga Molné i Conxita Marsol.
Compareixença d'Olga Molné i Conxita Marsol. tony lara / comú d'andorra la vella

Decepció primer, reflexió, després. Les cònsols majors d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i de la Massana, Olga Molné, han confirmat que el concurs pel projecte del telefèric al pic de Carroi -i eventualment després fins a Pal- no ha rebut cap oferta. Les dues mandatàries comunals s’han mostrat decebudes per haver de declarar desert el concurs i ara obren una etapa d’anàlisi per mirar de saber què ha passat. Marsol i Molné no han volgut aventurar possibles causes a la manca de propostes però sí que han recordat que cap dels eventuals interessats no els ha elevat cap demanda d’aclariment.

“Després de la bona notícia d’ahir -en referència a la bona evolució de l’etapa del Tour- avui en toca una altra que no ho és”, ha lamentat la cònsol d’Andorra la Vella. Al comú de la capital hi ha una profunda decepció. I malestar. I en aquest darrer sentiment hi juga, i molt, la carta enviada per Doppelmayr que Marsol ha reconegut haver rebut poca estona del final del termini de presentació d’ofertes, tal com ha avançat l’Altaveu. La cònsol de la capital ha explicat que la missiva d’un dels principals interessats en el projecte els ha agafat per sorpresa i “no ha estat gens bonic”.

La carta s’ha enviat al comú d’Andorra la Vella, igual com els recursos que Saetde va presentar en el seu dia també anaven fonamentalment dirigits a la corporació de la capital, que de fet centralitzava la recepció d’ofertes, que s’havien de comprometre a realitzar el projecte fins a Pal encara que no estava clar que s’adjudiquessin les dues fases. Marsol ha explicat que es tracta d’una carta molt breu que destaca que “les exigències i els requisits” imposats en el plec de bases impossibiliten que cap empresa les pugui complir.

Fent al·lusió a la carta de Doppelmayr, Marsol ha reconegut -i no és pas el primer cop que ho fa- que les condicions imposades “eren molt exigents, sí”. Però també ha deixat clar que un projecte de l’envergadura que es plantejava les feien “necessàries”

Havien estat set societats les que van retirar els plecs. Les dues cònsols, en certa forma atònites i que, ara per ara, no s’expliquen els motius que han portat a l’absència d’ofertes, no volen pensar que hi ha hagut pressions, de Doppelmayr  o del seu entorn, perquè cap altre eventual interessat pogués presentar-se. “Seria molt gruixut”, ha exclamat Molné. No obstant això, Marsol també ha admès que la multinacional dels ginys adverteix en la missiva la seva disposició a posar en marxa qualssevol acció legal tendent a frenar el projecte.

Tot plegat ha de portar a reflexionar, perquè a l’entendre de les dues cònsols, “és un bon projecte”. Fent al·lusió a la carta de Doppelmayr, Marsol ha reconegut -i no és pas el primer cop que ho fa- que les condicions imposades “eren molt exigents, sí”. Però també ha deixat clar que un projecte de l’envergadura que es plantejava les feien “necessàries”. Convertir Andorra la Vella en un peu de pista “era una gran oportunitat”. Amb tot, la cònsol de la capital ha deixat entreveure que es prendran l’estiu per valorar què ha pogut passar, perquè com ha esmentat la mandatària comunal de la Massana “no sabem què fa (el plec de bases) irrealitzable”.

Una imatge del pic de Carroi.

Relacionat

Cap oferta pel telefèric al pic de Carroi i una ‘amenaça’ de Doppelmayr

Les dues cònsols han recordat que tot i que s’havien plantejat alguns dubtes sobre les condicions establertes, en tres mesos i mig de temps per presentar ofertes cap empresa no ha elevat cap demanda d’aclariment, una situació que es pot donar i que està totalment contemplat en els processos de contractació pública. Per tant, i encara que no sigui probablement una sola la causa que ha portat a haver de declarar desert el concurs per manca d’ofertes, Marsol ha insinuat  com una possibilitat explicaiva l’impacte econòmic de la pandèmia i “les dificultats de les estacions d’esquí”.

Comentaris (22)

Trending