Cap oferta pel telefèric al pic de Carroi i una ‘amenaça’ de Doppelmayr

La filial andorrana del fabricant de ginys fa arribar una carta al comú d’Andorra la Vella en què anuncia la seva decisió de no concórrer al concurs perquè el plec de bases es considera d’impossible compliment i avisa d’accions legals si s’adjudica el projecte

Una imatge del pic de Carroi.
Una imatge del pic de Carroi. Toni Solanelles

La proposta conjunta entre els comuns d’Andorra la Vella i la Massana per construir un telefèric fins al pic de Carroi i eventualment després fins a Pal no només no tindrà cap oferta sinó que, a més a més, té al damunt una espasa de Dàmocles en forma d’‘amenaça’ per part de Doppelmayr, una de les poques empreses que semblava amb prou potencial per presentar una oferta. La filial andorrana de la multinacional dels ginys hauria enviat una carta a la corporació de la capital advertint-la que si s’atorga la concessió anunciada iniciarà totes les accions legals que s’escaigui per frenar el projecte.

L’absència d’ofertes l’haurien de confirmar aquesta mateixa tarda les cònsols dels dos comuns convocants, Conxita Marsol i Olga Molné, respectivament, en una compareixença convocada aquest mateix matí. Molt rar seria hores d’ara que les dues mandatàries comunals puguin anunciar que han rebut alguna proposta empresarial. De fet, se n’esperaven a tot estirar dues, lligades als dos grans constructors de telefèrics que de manera habitual ja han treballat amb les estacions d’esquí del Principat: la ja esmentada Doppelmayr i Poma. Via carta, la primera ja hauria anunciat que no té cap intenció d’acudir al concurs tal i com s’ha plantejat. Les fonts consultades també han assegurat que fins poc abans de l’hora límit per presentar ofertes, no s’havia rebut cap proposta ni de Poma ni de cap altra firma.

La multinacional estaria del tot decidida a emprendre les accions legals escaients per frenar el projecte si aquest s’adjudica; a posar pals a les rodes a cada pas que donin les administracions comunals concernides

Doppelmayr fa molts anys que veia de bon grat construir un giny que enllacés el centre d’Andorra la Vella amb el pic de Carroi. Fins i tot al seu dia havia projectat ubicar al cim del pic un edifici panoràmic de primer nivell. La situació ha canviat perquè, almenys segons que s’adverteix en la missiva que hauria arribat fa ben poques dates (les fonts consultades han deixat entreveure que potser avui mateix) al comú d’Andorra la Vella, el contracte que regeix el concurs és d’impossible compliment per les deficiències que conté el plec de bases i les clàusules draconianes que incorpora, segons la multinacional.

Més enllà del retret al plec de condicions que motivaria el fet de no concórrer al concurs, la carta, que no detalla quines serien les deficiències de les bases que haurien de regir el procés de selecció del concessionari per al projecte, deixa clar que Doppelmayr està del tot decidit a emprendre les accions legals escaients per frenar el projecte si aquest s’adjudica. Que a cada pas que donin les administracions comunals concernides hi haurà una actuació legal tendent a posar-hi pals a les rodes. No era conscient Doppelmayr que no hi hauria cap altra proposta.

Comentaris (7)

Trending