La manca de treballadors provoca que hi hagi hotels que no puguin oferir el servei de restauració

El director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, manifesta la flexibilització dels requisits per accedir a la quota general no ha solucionat el problema, en una situació en què “cada vegada hi ha més visitants, però falta personal”

La manca de personal ha dificultat, per exemple, cobrir algun servei de restauració.
La manca de personal ha dificultat, per exemple, cobrir algun servei de restauració.

Els empresaris del sector han anant alertant des que es va acabar l’hivern que la manca de mà d’obra aquest estiu podria provocar que alguns serveis d’hotels com restaurants no poguessin obrir com sí que ho van poder fer l’any passat. El fet de no donar continuïtat a la prova pilot que hi va haver l’any passat que els temporers que havien treballat només l’hivern poguessin quedar-se també a l’estiu ha alterat els plans.

La flexibilització dels requisits per accedir a la quota general havent treballat dues en lloc de tres temporades no ha solucionat del tot el problema i la manca de mà d’obra continua sent un fent aquest estiu en el sector turístic. El director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, ha explicat que “tant als hotels com a la restauració falta personal”. Remarca que “no tots els treballadors que amb dues campanyes treballades s’acaben quedant”. Exposa que amb aquesta situació “hi ha hotels que no han pogut obrir serveis que ofereixen com els de restauració. Això vol dir que algun restaurant ha quedat tancat o ha obert molt més tard”.

No ha donat la xifra exacta de treballadors que fan falta, però exposa que “cada vegada hi ha més turistes i visitants i menys gent treballant”. El període electoral va afectar l’obertura de les quotes d’estiu, encara que sempre ha manifestat que és molt complicat que els treballadors comunitaris vulguin venir amb la competència que hi ha a la costa. Tot i això, el Govern ha aprovat recentment l’ampliació en un 30% més és a dir uns 500 permisos més.

El servei d'Immigració està a l'edifici de l'Obac.

Relacionat

Marsol obre la porta que els temporers amb una campanya puguin quedar-se a l’estiu

Jordi Pujol considera que “ara s’han de deixar enrere les lamentacions i no cal discutir aquest estiu. S’han fet les coses tard o malament, però cal mirar de cara a l’hivern i, sobretot de cara al maig de l’any vinent”. Cal tenir en compte que s’ha creat una comissió de treball amb patronal, sindicats i Govern per tal de trobar solucions. De fet, la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, havia deixat la porta oberta que els temporers que només hagin treballat una campanya puguin continuar.

Etiquetes

Comentaris (28)

Trending