L'heliport nacional, a un pas de tancar l'exposició pública sense al·legacions

Una vegada superat aquest període, es podria començar a treballar en el terreny per tirar endavant el projecte perquè esdevingui una realitat el setembre del 2024

Una imatge de com es projecta l'heliport nacional.
Una imatge de com es projecta l'heliport nacional.

Si durant la pròxima setmana ningú presenta al·legacions al projecte de l'Heliport Nacional, aquest haurà fet un pas de gegant perquè sigui una realitat. De fet, el 16 de setembre es tanca aquest període i, a partir d'aquí, si no hi ha res a tenir en compte, es començaria a treballar perquè es pugui inaugurar el setembre del 2024.

A menys d'una setmana per acabar l'exposició pública de l'Heliport nacions -es pot consultar fins al 16 de setembre-, el Govern no ha rebut cap al·legació. "Hi ha hagut algunes consultes, no gaires, però cap d'elles ha comportat cap al·legació al projecte", ha assegurat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. Tot i això, ha instat a esperar fins al darrer dia per saber si "hi ha alguna que calgui tenir en compte".

Simulació del futur heliport.

Relacionat

Dos vols d’anada i tornada al dia tres cops per setmana per començar a operar a l’heliport nacional

Una vegada superat aquest període, es passaria al següent nivell que seria de la teoria a la pràctica. D'aquesta manera, com ha estimat Gallardo, "abans de la campanya d'hivern, es començaria amb el que és la preparació del terreny i l'elaboració del projecte executiu". Amb l'arribada de l'hivern i la temporada d'esquí "s'hauria d'aturar i, a la primavera, es reprendria amb la construcció del projecte", amb un cost estimat de 10,3 milions, que hauria d'estar operatiu el setembre del 2024, si no hi ha cap contratemps.

Coincidència o no, però, segons s’indica en el projecte presentat pel potencial adjudicatari, Heliand, les instal·lacions del Pla de la Caubella s’inaugurarien el dia de Meritxell del 2024. Una efemèride que se sumaria a la de la celebració de la patrona del país.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending