Govern actualitza les prestacions dels ERTO amb el nou salari mitjà

La dada, fixada ara en 2.158,40 euros, servia per fixar els trams que marcaven el percentatge de reducció del seu que s’aplica als treballadors afectats

Comentaris

La CEA reclama que s’augmentin únicament els salaris per sota dels 1.700 euros.
La CEA reclama que s’augmentin únicament els salaris per sota dels 1.700 euros.

Una de les característiques de la regulació dels ERTO és el fet que la prestació que cobra el treballador afectat es calcula segons el salari mitjà interprofessional. Aquest, cal recordar, s’ha actualitzat recentment. Ara, el Govern ha modificat també la normativa d’aquestes dues figures (suspensió de contracte i reducció de jornada) per aplicar també aquest canvi.

La darrera llei que regulava els ERTO es va aprovar el 16 de desembre al Consell General. L’objectiu principal era ampliar la seva vigència més enllà del 31 de gener, tot tenint en compte que hi havia sectors, especialment l’oci nocturn, afectats encara per les restriccions adoptades per frenar la pandèmia. Aquestes figures garantien als empleats una prestació equivalent al salari mínim i per als que cobren més, un percentatge en funció de certs trams, que es fixen seguint el sou mitjà.

Fa uns dies, la Caixa Andorrana de Seguretat Social va fer públic l’actualització d’aquesta dada, que queda fixada en 2.158,40 euros. Aquest dimecres, el BOPA ha publicat el decret que adapta els trams de la prestació per ERTO a aquesta nova xifra.  

Per tant, es manté que la persona afectada per una suspensió de contracte percep almenys l’import equivalent al salari mínim (1.157,87 euros). Posteriorment, s’adapten els trams a les xifres: el sou se li redueix un 30% si cobra entre 1.157,88 euros i 1.491,38 euros; el 40%, entre 1.491,39 i 1.824,89; i el 50% entre 1.824,90 i fins als 2.158,40 euros que ja marca el salari mitjà. És a partir d’aquesta quantitat que la reducció de la remuneració és encara més important.

Tot fa pensar, però, que serà un canvi que no durarà gaire. Actualment, els ERTO s’aplicaven bàsicament al sector de l’oci nocturn. Aquest podrà reobrir divendres després de dos mesos i mig tancat per frenar la sisena onada. Es preveu, doncs, que Govern no trigui molts dies a eliminar la possibilitat que aquestes empreses es puguin acollir a aquestes dues figures.

Comentaris

Trending