Les empreses de bus volen la compensació per l’abonament a 30 euros abans d’aplicar-ne la gratuïtat

En un comunicat conjunt, Nadal i Coopalsa exigeixen que es tanqui ja un acord sobre aquesta indemnització, a la vegada que demanen participar en l’aplicació del nou model per evitar “les disfuncions produïdes fins ara”

Un bus circulant pel centre de la capital.
Un bus circulant pel centre de la capital.

Des del primer moment que es va anunciar la voluntat d’impulsar la gratuïtat dels abonaments mensuals del transport públic, les empreses concessionàries del servei s’ha mostrat preocupades per com els pot afectar la mesura. Ara, han fet un pas més enllà. Nadal i Coopalsa han reclamat a Govern que la posada en marxa de la iniciativa sigui ben planificada. En cas contrari, adverteixen, temen que es puguin repetir “les disfuncions produïdes fins ara”. A més, volen que abans d’aplicar el nou model, se’ls compensi per la introducció de l’abonament a 30 euros.

Així, tant Autocars Nadal com la UTE Coopalsa, que actualment s’encarreguen de les línies de bus regular exigeixen que se’ls deixi participar en el procés per engegar la mesura. Volen evitar, asseguren, que “es produeixin disfuncions que posin a les empreses concessionàries en una situació de major dificultat”. També consideren que aquesta cooperació hauria de permetre que la gratuïtat no afecti “els elevats nivells de qualitat del servei oferts fins ara”.

Dos busos en una parada d'Andorra la Vella.

Relacionat

Les empreses de transport de viatgers reclamen una reunió per debatre la gratuïtat del servei

En el comunicat, les empreses aprofiten per recordar que “Govern té pendent la compensació de les pèrdues produïdes per l’entrada en vigor de l’abonament mensual de 30 euros el setembre de l’any passat” i denuncien que “cap de les dues companyies no ha rebut encara cap quantitat en concepte de compensació des de l’1 de setembre, fet que està tenint un impacte molt notable en la viabilitat econòmica de les concessions, després d’un període molt complicat marcat per la pandèmia”.

“És per això, que els operadors del transport públic esperen que abans d’introduir la gratuïtat del servei es compensi la introducció de l’abonament de 30 euros”, avisen. A la vegada, asseguren que s’ha posat a disposició de l’executiu “experts independents” per trobar “una solució tècnica que s’ajusti a l’impacte real d’una rebaixa que vuit mesos després, continua sense resoldre’s”.

També es lamenta que s’està a l’espera de “percebre la compensació per les pèrdues ocasionades per la Covid-19 durant el 2021”. Avisen que aquest va ser “un any especialment dolent”, sobretot durant la temporada d’hivern.

Etiquetes

Comentaris

Trending