Les botigues del Pas comencen a posar treballadors en ERTO davant el nou confinament a França

Un cop comprovat que les restriccions tornen a impedir l’arribada de visitants gals, molts negocis opten per tancar, entre els quals els establiments de les principals franquícies de perfumeria

L'aparcament de la plaça Coprínceps del Pas.
L'aparcament de la plaça Coprínceps del Pas.

L’inici d’un nou confinament molt més estricte a França ja es deixa notar al Pas de la Casa. La població fronterera ha vist reduït gairebé a zero els visitants que arriben des del país veí. I els primers damnificats són les botigues. Moltes d’elles han tornat a activar els ERTO per als seus treballadors. Entre elles, les perfumeries de Gala i Júlia que, justament, tenen en el client gal el seu principal públic objectiu.

El teixit comercial del Pas ja es temia la desaparició gairebé completa de visitants des del moment en què, la setmana passada, el president francès, Emmanuel Macron, va anunciar un enduriment notable de les restriccions que, des de fa mesos, s’apliquen al país, fins ara sense gaire èxit, per intentar frenar un coronavirus absolutament desbocat. A la pràctica, París ha decretat un nou confinament i, això, provoca que la població s’hagi quedat sense el seu principal públic potencial.

Després d’un divendres, un dissabte i un diumenge on l’afluència de client francès va ser elevada, en el que s’entén com uns darrers desplaçaments per fer compres, el dilluns es van confirmar els pitjors presagis. La localitat va restar gairebé buida durant tot el dia. I això ha decidit a molts negocis a prendre decisions per afrontar quatre setmanes, com a mínim, que es preveuen complicades.

Ja són diverses les botigues que han comunicat als seus treballadors la voluntat de tornar a afectar-los per un ERTO. En la majoria de casos, directament amb suspensions de contracte, ja que el comerç optarà per mantenir-se tancat o, almenys, amb una activitat mínima perquè tampoc es confia que, malgrat la recuperació de la mobilitat entre Andorra i Catalunya, hi arribi gaire visitant espanyol, encara més un cop amb l’estació tancada.

És el cas de les principals cadenes de perfumeries. Tant Gala com Júlia han decidit tancar la majoria de botigues que tenen a la població. Algunes, de fet, ja ho estaven però ara la decisió afecta gairebé a totes. S’entén que no té sentit mantenir-les obertes almenys fins que s’aixequi el confinament a França.

Comentaris

Trending