Els bars entenen que amb l’ampliació d’horari ara poden assumir la reducció de les ajudes al lloguer

Des de l’entitat que defensa el sector, Francesc Medina posa en relleu que les mesures adoptades pel Govern sí que permeten una major facturació per als establiments

Taules i cadires a la terrassa d'un bar.
Taules i cadires a la terrassa d'un bar.

La Unió de Bars celebra que els establiments hagin recuperat, mesos després, la franja de servei de la nit. El seu portaveu, Francesc Medina, ha valorat positivament que els negocis puguin romandre oberts fins a les dotze de la nit. Amb aquesta mesura, sumada a l’ampliació d’aforament, el sector confia que, ara sí, pot assumir la reducció de l’ajuda al lloguer decretada ara fa uns dies pel Govern.

“Ara podem facturar més hores, encara que l’ocupació interior sigui encara reduïda; ens dona aire”, ha explicat el representant de l’associació, que considera que, ara sí, hi ha una mesura que “ens permet reactivar-nos econòmicament”, a diferència del que passava ara fa dues setmanes quan, assegura, “va ser agosarat reduir-nos l’ajuda al lloguer”.

Taules i cadires, a l'exterior d'un bar de Sant Julià de Lòria.

Relacionat

Salut autoritza bars i cafeteries a obrir fins a les dotze de la nit

Medina remarca que amb l’hora que es va guanyar fa dues setmanes no hi havia prou per afrontar el cost suplementari de l’arrendament. Ara, argumenta, tot canvia. “Tenim més marge; entre això i l’eliminació de l’hora per ventilar, són cinc hores cada dia”, indica. A més, apunta, també és positiu l’increment d’aforament de les taules a les terrasses, especialment “ara que ve l’estiu”. Per tant, “això ja són mesures per ampliar la facturació”.

De fet, al seu entendre, ja pocs passos més es podran fer en les pròximes setmanes. “Ja tot just ens queda arribar al final de la pandèmia i recuperar tot l’aforament dels locals”, comenta.

Comentaris

Trending