Salut autoritza bars i cafeteries a obrir fins a les dotze de la nit

La mesura, que també afecta sales de jocs i de màquines recreatives, es pren després de comprovar la bona evolució de les dades, a la vegada que s’elimina el registre de clients a les terrasses

Taules i cadires, a l'exterior d'un bar de Sant Julià de Lòria.
Taules i cadires, a l'exterior d'un bar de Sant Julià de Lòria. Altaveu

A partir d’aquest dijous, els bars podran obrir fins a les dotze de la nit. Així ho ha autoritzat Govern, després de comprovar que continua la bona evolució de la pandèmia. La mesura també afecta les sales de jocs i d’explotació de recreatives. A la vegada, s’incrementa a vuit persones les que poden seure a una mateixa taula a les terrasses i ja no caldrà, en aquests casos, agafar les dades pel registre de clients.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat aquest alleugeriment de mesures, que és possible gràcies a la bona evolució de les dades epidemiològiques. Es destaca en especial el fet que fa dies que no hi ha cap pacient a la unitat de cures intensives de l’hospital i que, a més, hi ha un 41% de la població vacunable que ja ha rebut, com a mínim, una dosi.

Per tant, es considera que és possible tirar endavant una nova relaxació de mesures que beneficiarà de forma important els bars i establiments similars, com ara cafeteries. Així, a partir d’aquest dijous podran obrir de forma ininterrompuda des de les set del matí i fins a les dotze de la nit. El mateix horari s’aplicarà a sales de joc i de recreatives.

Salut també permet que els centres de dia de les residències sociosanitàries es posin en marxa, amb activitats de fins a sis persones

A banda, a les terrasses fins a vuit persones podran seure a una mateixa taula, encara que no pertanyin al mateix nucli de convivència. A aquests espais, a més, s’elimina l’obligació de donar les dades pel registre de clients, mesura que sí que es manté a l’interior, on tampoc es canvia el límit de sis comensals.

Un altre canvi fa referència als centres de dia dels centres sociosanitaris. Es podran obrir, tot i que només podran accedir padrins que hagin passat la malaltia en els 180 dies anteriors o hagin rebut una vacuna. S’hi podran fer activitats de fins a sis persones.

Altres canvis es notaran als tanatoris o sales de vetlla, on també es podran agrupar en una mateixa sala fins a vuit persones. Fins a deu pugen les que podran participar en reunions de treball, familiars o d’amics. A la vegada, a celebracions com ara aniversaris, bateigs, comunions, casaments o altres esdeveniments socials les taules també podran ser de 10 i es podrà ballar, amb mascareta, si hi ha un protocol que inclogui un cribratge dels assistents.

Les noves mesures són conseqüència de la bona situació epidemiològica. Segons Salut, entre dimarts i dimecres, s’han detectat quinze nous positius, però, al mateix temps, el nombre de casos actius segueix a la baixa. Ja es troba fregant els 100: 110. A l’hospital només hi ha ingressats quatre pacients, tots ells a planta, mentre que al sistema escolar ja només hi ha una aula amb algun escolar aïllat. La taxa de reproducció es manté per sota 1, tot i un lleuger repunt, fins al 0,95.

Comentaris

Trending