Aprovat el reglament de recuperació i resolucions bancàries

El text especifica quines són les condicions per accedir-hi, així com els mecanismes que es duran a terme durant tot el procediment

Rètol a l'entrada de la seu de l'AREB.
Rètol a l'entrada de la seu de l'AREB. ARXIU

El procés de recuperació i resolucions bancàries té especificat el procediment que s'ha de seguir en aquests casos i quins són els criteris per poder beneficiar-se. Un text que ha de regular futures intervecions o ajudes i que permet al país fer pasos per adaptar-se a les directrius europees.

La a Llei de recuperació i de resolució d’entitats bancàries i d’empreses d’inversió, de l’abril del 2021 ja té la normativa desenvolupada després que en el Consell de Ministres hagi aprovat el seu reglament on s’especifica el contingut dels plans, dels acords d’ajut financer, així com les condicions pels mateixos i les competències i funcions de l’administrador provisional, entre altres punts.

A més, detalla els requisits per a la substitució de l’òrgan d’administració i dels membres de la direcció general, com a primera mesura d’actuació. També inclou regulació referent al funcionament dels instruments de resolució i especifica les actuacions que ha de dur a terme l’AREB per aplicar aquests instruments.

D’altra banda, l’articulat especifica la relació amb tercers països i promou la subscripció d’acords de reconeixement de les accions de resolució, ja que el caràcter transfronterer del sector financer andorrà exigeix disposar també de marcs de cooperació que involucrin les autoritats pertinents de tercers països en la planificació de la recuperació i resolució, així com en la gestió de crisis i dels processos de resolució.

Un text que, com ha especificat el ministre de Finances, Eric Jover, permet avançar al Principat en la transposició de les directives europees en matèria de recuperació i resolució d’entitats bancàries i empreses d’inversió.

Etiquetes

Comentaris

Trending