Retorn al cinema amb aforament reduït i apostant per clàssics i èxits dels darrers anys

A dins les sales caldrà mantenir la distància de seguretat tret de si s’és d’una mateixa unitat familiar i es projectaran films vintatge, com ara ‘Tiburón’ o pel•lícules recents a l’espera de la represa de les grans estrenes

Una de les sales dels cinemes Illa.
Una de les sales dels cinemes Illa.

El desconfinament anunciat pel Govern també inclourà les sales dels cinemes Illa. Si es confirma el permís, la intenció és obrir el divendres 5. Això sí, amb la distribució de les grans estrenes aturada, es buscarà atreure públic amb la projecció de clàssics o films d’èxit dels darrers temps. A les sales, tocarà reduir l’aforament, assegurant distància entre persones o unitats familiars, fet que farà reaparèixer la figura dels acomodadors.

Els cinemes també entren en la reobertura gairebé total d’activitats prevista per dilluns vinent. Novament, es podran veure pel·lícules a la pantalla gran, això sí, acceptant les limitacions que exigiran les mesures per prevenir possibles contagis de coronavirus. La més evident serà, lògicament, l’aforament permès a les sales.

Les entrades no seran numerades i els acomodadors distribuiran la gent, garantint la distància, segons vagi arribant a la sala

A diferència dels països de l’entorn, no es preveu limitar la capacitat a un percentatge. Es prefereix establir la necessitat de garantir una distància de seguretat entre els espectadors. Així ho ha explicat el gerent dels cinemes, Jordi Torres, que ha apuntat, però, que sí que podran seure plegades les unitats familiars o de convivència.

Les entrades deixaran de ser numerades i es podran comprar tant a taquilles com per internet. De fet, s’intentarà potenciar aquest sistema per evitar aglomeracions o cues a l’entrada del cinema. Un cop a dins, la distribució es farà segons l’arribada. “Tornem els acomodadors. Cada encarregat anirà distribuint garantint el metre i mig de seguretat”, apunta Torres. A més, el nombre de sessions diàries es reduirà per garantir que entre cadascuna hi ha prou temps de netejar i desinfectar correctament la sala.

A banda de veure pel·lícules, es podrà mantenir una tradició inseparable que, a més, suposa un ingrés important per a l’empresa: les crispetes o llaminadures. Això sí, adaptant la seva venda per evitar el risc de contagi. Per exemple, les llepolies no seran d’autoservei, sinó que estaran prèviament envasades.

Les primeres grans estrenens es faran esperar: 'Pinocho', el 2 de juliol i 'Tenet', el d'17 

Una de les grans incògnites és la cartellera que es presentarà. La pandèmia del coronavirus ha fet ajornar la gran majoria d’estrenes previstes per les distribuïdores, moltes de les quals ja pertanyien a la temporada alta de ‘blockbusters’ de primavera i estiu. I fins al juliol no es preveu que les companyies apostin per enviar els seus films als cinemes. Els primers previstos, de fet, són la versió en imatge real de ‘Pinocho’ de Disney el 2 de juliol i ‘Tenet’, la nova pel·lícula de Christopher Nolan, pel dia 17.

Torres ha explicat que una estrena segura pel primer dia d’obertura seria ‘Cuestión de justicia’. Estava programada pel 13 de març, dia oficialment considerat el de l’esclat de la crisi del coronavirus a Andorra. Ara, aquest film protagonitzat per Michael B. Jordan, Brie Larson i Jaime Fox es podrà veure al Principat.

La reobertura permetrà aixecar part de l'ERTO que s'ha aplicat als 15 empleats dels cinemes

La resta de projeccions buscarà recuperar clàssics del cinema que puguin atreure públic amb ganes de recuperar-los en pantalla gran, com ara ‘Tiburón’ o ‘Regreso al futuro’. També es preveu recuperar èxits dels darrers anys. En aquest sentit, una de les opcions, revela Torres, és tornar a oferir el musical ‘Bohemian Raphsody’. “Intentarem programar pel·lícules antigues que puguin tenir certa tirada”, apunta el gerent de l’establiment.

La reobertura permetrà el retorn a la feina d’alguns dels empleats que estan ara sotmesos a un ERTO. “La plantilla ho ha entès molt bé; troben que ha estat correcta”, explica Torres, tot remarcant que no hi havia cap més sortida perquè durant aquests dos mesos i mig no hi havia cap ingrés. D’aquesta forma indica, s’aconseguiran salvar tots els llocs de treball. De fet, fa uns dies, el compte oficial d’Instagram dels cinemes va compartir un muntatge on tots aquests treballadors deixaven clar que tenien moltes ganes de poder oferir cinema als aficionats andorrans. A partir del dia 5, si res es torça, això serà una realitat.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending