Els premis Sergi Mas d’arts plàstiques 2022 tindran una nova beca per a la formació

Els joves, d’entre 14 i 29 anys, es poden presentar a les modalitats de dibuix, pintures, fotografies, collages, escultura, gravat o videoart

L'artista Sergi Mas.
L'artista Sergi Mas. Arxiu

La convocatòria dels premis Sergi Mas – X Mostra d’arts plàstiques per a joves comptarà, aquest 2022, amb una nova beca per a la formació artística. Aquest guardó serà en paral·lel als tres guanyadors per categoria. Tots els interessats, d’entre 14 i 29 anys, es poden presentar a les modalitats de dibuix, pintures, fotografies, collages, escultura, gravat o videoart. Tot tenint en compte les condicions tècniques determinades a les bases del concurs.

La temàtica és lliure, si bé totes les obres que es presentin han de ser originals i inèdites, i no poden haver estat premiades en altres concursos. Es podran presentar entre el 2 i el 13 de maig a l’Àrea de Participació i Promoció de la Joventut i del Voluntariat del Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat. A més, els premis del 2022 inclouen la Beca Sergi Mas. Així doncs, en paral·lel als tres guanyadors per categoria, el jurat seleccionarà un guardonat per la beca, que compta amb una dotació econòmica de fins a 1.500 euros.

Així, al concurs se seleccionaran els tres guanyadors entre els autors de les obres presentades a la categoria que correspongui. Concretament, els premis es divideixen en: Grup A de 14 a 17 anys, amb un premi de 500 euros, un segon de 300 euros i un tercer de 100. El Grup B de 18 a 22 anys, amb un primer premi de 1000 euros, un segon de 500, i un tercer de 300. Per últim, el Grup C, de 23 a 29 anys, amb els mateixos premis que el Grup B.

En la valoració de les obres, el jurat considerarà, principalment, aspectes com el domini de la tècnica artística emprada, l’interès del tema o missatge tractat i la seva interpretació i la innovació creativa i l’originalitat.

Els participants que es presentin a la categoria que els correspon, llevat que en la sol·licitud es manifesti el contrari, també poden ser premiats amb la beca Sergi Mas. La dotació s’ha de justificar mitjançant la matrícula d’inscripció en una escola d’art, un centre de formació d’art, o en un o diversos cursos relacionats amb alguna modalitat, abans del 31 de desembre d’aquest any.

Etiquetes

Comentaris

Trending