Posen en marxa una web per celebrar el 10è aniversari de la Setmana de la Diversitat Cultural

Els actes de la nova edició de la iniciativa s’han hagut de suspendre per culpa del coronavirus però s’ha volgut recordar els millors moments dels darrers anys

Un moment d'una edició anterior de la Setmana de la Diversitat Cultural.
Un moment d'una edició anterior de la Setmana de la Diversitat Cultural. Comú d'Andorra la Vella

El coronavirus ha fet inviable la celebració amb normalitat de la Setmana de la Diversitat Cultural d’Andorra la Vella. De fet, l’esdeveniment complia aquest any el seu desè aniversari. Des del comú de la capital, però, no s’ha volgut renunciar-hi de tot i, per això, s’ha inaugurat una pàgina web que serveis per fer retrospectiva de les edicions anteriors de la festa.

El 21 de maig és el Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament, proclamat per la Unesco. Tradicionalment, també era del dia del tret de sortida de la Setmana. Enguany, però, els actes de celebració popular s’han hagut de suspendre a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Tocava, doncs, buscar una alternativa.

I aquesta és la pàgina web que serveix per fer una retrospectiva del que ha suposat la festa, a banda de recordar com ha anat creixent amb el pas dels anys. Al domini es poden trobar reculls d’imatges i vídeos de les diferents edicions, fet que també serveix de reconeixement a les associacions que l’han fet possible.

Des del comú de la capital es destaca que al llarg d’aquests deu anys, s’han dut a terme activitats de tot tipus que han implicat les entitats culturals del país i el conjunt de la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer les diferents realitats que hi ha a la societat andorrana. A poc a poc, la mostra ha anat creixent amb noves iniciatives, com ara la mostra gastronòmica que es fa des del 2017.

També s’han dut a terme un gran ventall d’activitats obertes a tothom, com projeccions de films, xerrades i tallers i, també accions col·laboratives de tot tipus amb les associacions. El volum d’entitats culturals que s’han unit als actes de la Setmana de la Diversitat cultural ha anat a l’alça de manera notable, i en aquesta dècada s’han triplicat: de les 10 de la primera edició s’ha passat a la trentena de l’any passat. Hi han participat, a més, col·lectius dels 5 continents.

Etiquetes

Comentaris

Trending