L’ONCA bufa les espelmes del trentè aniversari

Ho ha fet en el tradicional concert de Meritxell que s’ha celebrat a l’Auditori Nacional d'Andorra a Ordino

Comentaris

Concert de Meritxell de la Fundació ONCA
Concert de Meritxell de la Fundació ONCA Fundació ONCA

L’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino s’ha vestit de gala per celebrar els 30 anys de la Fundació ONCA i ho ha celebrat amb el tradicional concert de Meritxell dirigit per Jordi Coll. Una actuació per reviure les mocions que ha acompanyat a l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra durant tres dècades.

Un personatge animat ha aparegut a través d’una pantalla gegant per explicar a través d’onze càpsules animades i musicades la història de la Fundació. La proposta ha volgut apropar algunes anècdotes i emocions i amb la veu en off de l’actriu andorrana Irina Robles.

Durant el concert, l’orquestra interpretarà a grans compositors com W. A. Mozart amb el seu Allegro del Divertimento en Fa Major K.138, a Antonio Vivaldi amb l’Allegro de la Simfonia RV 156 o bé la cançó popular Happy Birthday arranjada per a cordes.

Un treball molt intens el què s’ha fet perquè el públic assistent a Ordino rememorés els 30 anys de vida d’un projecte, que segurament celebrarà molts més aniversaris com els d’avui i continuarà bufant les espelmes.

DIA INTERNACIONAL DE LA PAU

D’altra banda, l’ONCA oferirà un concert dijous vinent al vestíbul del Consell General en motiu del Dia Internacional de la Pau. Ha dissenyat un programa especial sota el títol ‘Emocions en temps de conflicte’. Serà dirigit per Albert Gumí i a càrrec del quintet de corda.

A través de les peces musicals, afloraran diverses emocions com ara la compassió, la desolació, l’agitació, la ràbia, la tristesa... Gumí ha plantejat un repertori on es combinen peces dels grans mestres amb una narració que interpel·la al públic, traslladant-lo a una situació que és irracional i incomprensible com ho són les guerres i que provoquen sentiments sovint contradictoris.

El programa inclou composicions de Beethoven, Mozart, Schubert, Haendel, Mendelssohn, entre altres, però també peces tradicionals com la conegudíssima ‘El Cant dels Ocells’ que va popularitzar Pau Casals i que després de la seva interpretació a la seu de les Nacions Unides es va convertir en tot un himne de la pau.

Etiquetes

Comentaris

Trending