Es reactiva el servei de préstec a les biblioteques

Els espais estaran oberts de deu del matí a dues de la tarda, però només per agafar material amb cita prèvia i havent fet la demanda prèviament per telèfon o correu electrònic

Una de les treballadores de la biblioteca comunal de Sant Julià.
Una de les treballadores de la biblioteca comunal de Sant Julià. Comú de Sant Julià de Lòria

La majoria de les biblioteques del país tornen a oferir des d’aquest dijous el servei de préstec. Els locals no obriran encara, ni tan sols a partir de la setmana vinent, però els usuaris sí que podran anar a buscar material, això sí, amb cita prèvia i demanant prèviament quin llibre o producte del catàleg es vol agafar. La mateixa fórmula faran servir les dues d’Encamp a partir del dimarts.

El Govern ha decidit deixar les biblioteques com una de les poques activitats que la setmana vinent no recuperaran la normalitat, a l’espera de poder decidir quins protocols s’hauran d’emprar per evitar el risc de contagi de coronavirus. Tot i això, es considera que un dels serveis claus que ofereixen, el de préstec de llibres i altre material audiovisual, sí que es pot donar. Això sí, amb condicions.

Les biblioteques només romandran obertes entre les deu del matí i les dues de la tarda i les sales de consulta o de lectura de premsa així com l’accés als ordinadors estaran tancades. Per anar, caldrà demanar cita prèvia, sigui per telèfon o per correu electrònic. S’haurà d’indicar quin llibre o material es vol agafar consultant el catàleg en línia de la xarxa. També hi ha habilitat un espai per poder retornar aquells volums que l’usuari tingui a casa.

El servei s’ha activat aquest dijous tant a la biblioteca pública de Govern i a la Nacional, com també a les comunals. L’única excepció són els espais d’Encamp i del Pas de la Casa, que preveuen fer-ho a partir de dimarts.

Comentaris

Trending