Andorra celebra el Dia Internacional de les Llengües participant en el festival Transpoesie

Un haiku del poeta Manel Gibert 'viatja' en els transports públics de Brussel·les

Comentaris

El poema de Manel Gibert en un vagó del metro de Brussel·les.
El poema de Manel Gibert en un vagó del metro de Brussel·les. Altaveu

Aquest dissabte se celebra el Dia Europeu de les Lengües, una jornada implantada pel Consell Europeu amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge d’idiomes en tota Europa. Es festeja el 26 de setembre de cada any i se celebra per mitjà de múltiples activitats organitzades a Europa per fomentar l’aprenentatge permanent d’idiomes, promoure la diversitat lingüística i cultural d’Europa i a més, alertar al públic sobre la importància de l’aprenentatge d’idiomes.
 

Existeixen entre 6.000 i 7.000 llengües a tot el món, parlades per sis milions de persones. A Europa hi conviuen més de 200 idiomes, 24 dels quals són oficials. Això representa un 3% del total a escala mundial. Andorra hi participa amb un haiku del poeta Manel Gibert que es pot llegir en els transports públics de Brussel·les i en el marc de la desena edició del festival Transpoesie.

Gibert va publicar el passat mes de febrer la continuïtat del llibre 'A l'ombra del solstici', amb el títol 'Al sol que bat la penya' i que està centrat en les estacions de la primavera i l'estiu.

Per altra banda, el passat dia 22, el Centre Carlemany de Llengua Catalana de la Universitat Carolina de Praga, del departament de Política Lingüística del Ministeri de Cultura i Esports va participar en una activitat del Dia Europeu de les Llengües.

Etiquetes

Comentaris

Trending