Campanya perquè l’administració faci costat als llogaters de l’edifici de l’incendi mortal

Com a molt, a l’hotel on van ser reallotjats després del sinistre només hi continuaran dos dels afectats; les darreres hores cinc de les persones que hi feien estada van trobar una altra solució

-
-
Més de mil persones han signat ja una petició per tal que l’administració faci un acompanyament i doni suport als llogaters de l’edifici que dissabte de la setmana passada va ser escenari del tràgic incendi que s’ha acabat cobrant tres víctimes mortals. També l’Inter d’Escaldes i pares de l’institut María Moliner, més la conselleria d’Educació de l’ambaixada espanyola, s’han mobilitzat per si es pot ajudar especialment en aquest cas, la família del jove Marcelo Ruiz, que ahir va acabar perdent la vida com dos dies abans havia passat amb la seva mare. 

A través del portal especialitzat change.org ciutadans del Principat han empès una iniciativa per tal que el Govern “ajudi les famílies perjudicades en l'incendi de l'avinguda Carlemany… no hi ha dret que es quedin desemparats, el Govern s'ha de fer càrrec i assegurar-se que aquestes famílies tinguin un sostre per viure”. La petició ha superat ja el miler de firmes. Dissabte, aquelles persones que es van haver de desallotjar se’ls va reubicar, si els va caldre, en un hotel de la Baixada del Molí d’Andorra la Vella. A mitja setmana es va comunicar als veïns que encara restaven a l’establiment que a partir de dilluns podien continuar a l’hotel però s’havien de fer càrrec elles de les despeses.

Petició a change.org per demanar a Govern que no deixi de banda els afectats per la tragèdia de l’avinguda Carlemany

Aquesta situació hauria canviat poc després. Però és que també va canviar el nombre de persones que continuaven allotjades en l’esmentat hotel, que va rebre nombroses queixes per la qualitat dels àpats que oferia. Dimecres a la nit, cinc dels allotjats en l’hotel de la Baixada del Molí, tots de la mateixa família, van comunicar al ministeri d’Afers Socials que havien trobat un altre allotjament i que deixaven l’hotel. Per tant, com a molt, a l’establiment que finançava l’administració hi quedarien només dos dels afectats per l’incendi.

En alguns casos, els responsables de les asseguradores on els veïns tenien contractades pòlisses ja han deixat clar que estaran al costat dels afectats i els estan facilitant l’acompanyament pertinent, buscant-los o ajudant-los a trobar alternatives d’allotjament en un moment que no és gens fàcil, ja no trobar habitatge, sinó, i sobretot, poder fer una mudança. A més, la majoria de les pertinences continuen en els pisos del número 55 de l’avinguda Carlemany, el futur del qual encara no se sap pas.

Commoció

La tragèdia que ha comportat l’incendi de dissabte ha commocionat tot el país. Però amb la defunció del noi de 16 anys confirmada aquest dijous, tant a l’entorn del club de futbol on jugava com de l’institut de la Margineda on estudiava, la tristor s’hi ha fet més palpable. Marcelo Ruiz i la seva mare, Jessica Márquez, seran incinerats aquest dissabte després que s’hagin fet les pertinents proves forenses els cadàvers de tots dos. Peruans, havien arribat al Principat a principi del 2019.L’Inter d’Escaldes, que qualifica el seu jugador de nova ‘estrella al cel’ ha retut un sentit homenatge a través de la seva pàgina web, on explica que Marcelo ben aviat es va guanyar l’estima dels seus companys del cadet de l’Inter, amb el qual va debutar en partit oficial el 30 de març del 2019 contra la UE Santa Coloma. “Aficionat a l’Universitario de Deportes del seu país, Marcelo volia mantenir viva una de les seves passions: el futbol” quan va arribar al Principat, expliquen des del club.

El malaurat jove era un “noi alt, prim, de llarga cabellera, grans ulls i fàcil somriure” que al camp era “un lateral esquerrà molt ordenat, resistent i amb gran projecció ofensiva i, sobretot, amb una bona dosi de coratge per disputar cada pilota”. El mateix coratge, remarquen des de l’Inter d’Escaldes, amb que va lluitar per aferrar-se a la vida, ja que va aguantar més de 48 hores una vegada va ser desconnectat de la ventilació mecànica. També entre els companys de l’institut el jove peruà, nascut a Lima el 8 d’abril del 2004, hi ha deixat un gran record.

-

Relacionat

Mor la dona intoxicada en l’incendi de l’avinguda Carlemany
Una noia passa per davant de l'edifici sinistrat, l'entrada del qual està precintada per la policia.

Relacionat

Avisen als inquilins de l’edifici on hi va haver l’incendi mortal que el retorn va per llarg
Una veïna de l'edifici annex a l'afectat per l'incendi, que va deixar clarament les traces al pis cremat, surt a la finestra aquesta tarda de diumenge.

Relacionat

Una estufa va fer saltar la instal·lació elèctrica i va originar l’incendi mortal d’Escaldes
-

Relacionat

Commoció en el món educatiu i esportiu en confirmar-se la defunció del noi intoxicat en l’incendi d'Escaldes
-

Relacionat

La mare i el fill ferits en l’incendi d’Escaldes continuen extremadament greus
-

Relacionat

Els dos ferits més greus en l'incendi mortal de l'avinguda Carlemany entren en situació crítica

Comentaris (7)

Trending