La mare i el fill ferits en l’incendi d’Escaldes continuen extremadament greus

Han passat la nit ventilats mecànicament a l’UCI de l’hospital i el SAAS considera de “reservat” el pronòstic de tots dos

-
-
La mare i el fill ferits molt greument per inhalació de fum en l’incendi que hi va haver ahir a primera hora de la tarda en l’edifici número 55 de l’avinguda Carlemany continuen en estat molt crític, en una situació molt greu i difícilment reversible. El pronòstic, segons l’hospital, és “reservat”. Han passat la nit ventilats mecànicament a la unitat de cures intensives (UCI) amb una resposta neurològica extremadament baixa.

D’origen peruà, mare i fill, de 42 i 16 anys respectivament, vivien al pis 4t 1a amb l’espòs i pare de l’adolescent, jugador cadet de l’Inter d’Escaldes. Són les dues úniques persones que continuen ingressades al centre hospitalari arran de l’incendi que va causar la mort a un home de 43 anys resident al segon segona. El difunt, d’origen gallec i vinculat com a família política amb els ocupants de dos dels altres habitatges més de l’immoble, de quatre plantes, no té cap relació amb els ara hospitalitzats.

El fum va ser el principal causant dels estralls entre els residents a l’edifici. També van haver de ser atesos a l’hospital quatre veïns més, tots per inhalació de fum, però en aquest cas amb quadres lleus que no van precisar més que una observació i unes atencions al servei d’urgències. Una cinquena veïna es va fer una petita lesió en una cama. Entre els residents a l’immoble, força vetust, hi havia una família -matrimoni i una filla jove però major d’edat- que estaven passant el coronavirus.

La mare i el fill ja van ser rescatats pels bombers en situació molt greu i se’ls va haver de recuperar les constants vitals a la via pública mateix, on els equips mèdics i sanitaris van aconseguir remuntar els dos ferits i traslladar-los en vida fins a l’hospital. Des del primer moment ja van ingressar a l’UCI i se’ls va intubar de directe.

-seguirà ampliació- 

Comentaris (3)

Trending