Commoció en el món educatiu i esportiu en confirmar-se la defunció del noi intoxicat en l’incendi d'Escaldes

Dos dies després de ser desconnectat de les màquines de respiració assistida, s’han acabat complint els mals auguris i el sinistre de dissabte es cobra la tercera víctima

-
-
Els pitjors auguris s’han acabat complint aquesta tarda. Després de pràcticament 48 hores d’haver estat desconnectat de la màquina de respiració assistida, finalment s’ha acabat certificant la defunció de l’adolescent que havia resultat ferit molt greu per inhalació de fum en l’incendi que hi va haver dissabte a primera hora de la tarda a l’avinguda Carlemany. Dimarts al vespre ja es va haver de lamentar la mort de la mare del menor. Tenien 16 anys i 42 anys respectivament. La confirmació de la mort del noi ha incrementat la commoció pel sinistre mortal, sobretot en l'àmbit esportiu i educatiu. El tràgic incendi s'ha cobrat tres víctimes.

La intoxicació per fum havia afectat de manera decisiva els pulmons de mare i fill. I ja dissabte se’ls va recuperar les constants vitals en ser rescatats enmig de la fumera quan pràcticament no s’hi comptava. Des de poc després del seu ingrés a l’UCI i la intubació mecànica, els metges van certificar la mort cerebral de tots dos. Però calia respectar uns terminis legals abans de desconnectar la maquinària que els mantenia la respiració tot i que es preveia un fatídic fatal tant per a Jessica Marquez Canales com per a Marcelo Ruiz Marquez.

El procés es va dur a terme dimarts quan, a més a més, va arribar al país procedent de Madrid un familiar de tots dos, fill i germà respectivament de les dues persones gravíssimament afectades. La dona, de 42 anys, va aguantar unes poques hores abans que efectivament se’n certifiqués la defunció. El noi, de qui diverses fonts n’han destacat el seu bon caràcter i el seu component esportista, hauria resistit un parell de dies fins i tot contra els pronòstics mèdics. Finalment, però, el desenllaç ha estat fatal com esperaven els facultatius.

Tots dos havien arribat al Principat feia ben bé un parell d’anys. La dona havia treballat a pistes i en l’actualitat era empleada d’un conegut centre comercial de Sant Julià, on s’ha sentit molt la seva pèrdua. El noi, de 16 anys, estudiava a l’institut María Moliner de la Margineda i jugava a l’equip cadet del club de futbol Inter d’Escaldes. Tant al centre educatiu com al club s’ha estat molt pendent des de dissabte de l’evolució del cas.

Només saber-se la certificació de la mort del noi, que s'ha donat pels volts de les 6 de la tarda, les mostres de commoció i condol no s'han fet esperar. Tant l'Inter d'Escaldes com la Federació Andorrana de Futbol, pel vessant esportiu; com la conselleria d'educació de l'ambaixada espanyola, com a titular de l'institut María Moliner, han mostrat les seves condolences públiques. El club on jugava el nou ha expressat "el nostre gran condol més sincer per la pèrdua del nostre jugador que ha lluitat per la seva vida amb gran esforç i coratge". La federació s'ha afegit també a la condolença i la tristor. També la consellera ha transmès "les seves més sinceres condolences a la família, amics, companys i professors de l'alumne del CE María Moliner, Marcelo Ruiz, i de la seva mare, morts recentment"

Comentaris (8)

Trending