Mor la dona intoxicada en l’incendi de l’avinguda Carlemany

Els metges creuen que el fill de la segona víctima confirmada pel sinistre d’Escaldes tampoc no superarà aquesta nit, després que tots dos hagin estat desconnectats de la ventilació mecànica

-
-

Els equips mèdics de l’hospital han certificat aquesta nit la defunció de la dona de 42 anys que havia resultat gravíssimament intoxicada pel fum que va generar l’incendi que hi va haver dissabte en el número 55 de l’avinguda Carlemany. Els metges que atenen el fill de la dona, de 16 anys, també tenen els pitjors presagis per al noi, i no creuen que malauradament superi aquesta propera nit. Tots dos han estat desconnectats aquesta tarda de la ventilació mecànica després de constatar-se que no hi havia signes compatibles amb la vida

Tots dos van arribar al centre hospitalari amb les constants vitals molt baixes i al cap de poc, tot i ser intubats, van entrar en estat de mort cerebral. Tot i que la situació clínica dels dos pacients des de dissabte a la tarda es donava per irreversible, hi havia uns terminis mèdico-legals que calia complir, i que en gran mesura passaven per mantenir la ventilació mecànica durant 72 hores. Alhora també s’esperava l’arribada a Andorra d’un familiar directe com a mínim del jove, que havia de venir des de Madrid. 

Una vegada finalitzat aquest termini, segons les diverses fonts consultades, s’han de dur a terme tot un seguit de proves -com un electrocardiograma, per exemple- per poder certificar la irreversabilitat de la situació abans de procedir a la desconnexió de les màquines. Aquest és el pas que malauradament s’ha hagut de fer les darreres hores. A partir d’aquí són els òrgans vitals els que fan el seu curs. La defunció de la dona, segons les fonts consultades, s’hauria certificat al tomb de les 9 del vespre.

La dona i el seu fill ja van ser rescatats pels bombers i els equips sanitaris en un paupèrrim estat de salut a conseqüència de la inhalació de fum. Al peu de l’avinguda Carlemany mateix, se’ls va aconseguir remuntar i recuperar-los les constants vitals, just el necessari per dur-los al centre hospitalari. Però davant l’estat que presentaven, ja es va descartar fer el trasllat que se sol fer en aquestes ocasions: cap a la unitat de cremats de la Vall d’Hebron. No hi havia marge.

Finalment, aquest dimarts s’ha acabat confirmant la falta de resposta vital i s’ha procedit. Mare i fill, de nacionalitat peruana, han estat desconnectats de la maquinària de ventilació mecànica. Feia un parell d’anys que s’havien traslladat al Principat. La dona treballava a pistes. El noi ha cursat estudis a l’institut espanyol María Moliner de la Margineda, i forma part de la plantilla de l’equip cadet del club futbolístic Inter d’Escaldes.

Malauradament, l’incendi de dissabte serà dels més tràgics de les darreres dècades. De l’edifici ja se’n va treure sense vida el resident gallec de 43 anys Esteban Ramos, que va ser incinerat aquest dilluns. La resta de ferits que hi va haver, tots per inhalació de fum excepte una de les veïnes que en baixar per l’escala és va fer un lleu esquinç, van ser donats d’alta al cap de poques hores de ser atesos al servei d’urgències.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending