Assegurances Generals presenta les al·legacions contra la intervenció de l’AFA

Membres de l’àrea de policia criminal especialitzats en delictes econòmics han continuat fent diligències durant la setmana en relació amb la companyia 

-
-
Els màxims responsables d’Assegurances Generals destituïts arran de la decisió de l’Autoritat Financera (AFA) d’assumir el control de la companyia han formalitzat ja el plec d’al·legacions davant la direcció general del supervisor tot refusant de ple la resolució implementada el 16 d’agost passat. Els assessors jurídics de la propietat de l’asseguradora consideren que hi ha raons de fons i de forma procedimental per rebutjar la mesura dictada.

Malgrat que l’administració de l’asseguradora per part del regulador -a través de les persones designades a l’efecte- i la destitució de tres dels membres del consell d’administració d’Assegurances Generals (president, vicepresident i secretari) són unes mesures cautelars i provisionals, ara per ara no hi ha pas cap previsió que aquesta situació es pugui revertir. De fet, les al·legacions presentades ara davant la direcció general de l’AFA seran analitzades pel seu màxim responsable, Ramón López, que haurà d’adoptar una nova resolució.

Si López estima les pretensions de la companyia, se suposa que es tornarà l’administració als seus legítims propietaris i el cas quedarà tancat. Però ara per ara sembla improbable aquest escenari i, una vegada el director general del supervisor dicti la seva resposta a les al·legacions ara presentades Assegurances Generals tindrà un mes per presentar un eventual recurs llavors ja davant el consell d’administració de l’AFA. El següent pas serà la jurisdicció administrativa.

De fet, la Batllia ja està actuant, també, encara que des de l’àmbit penal. Segons algunes fonts, i amb la deguda autorització judicial, experts de l’àrea de policia criminal especialitzats en delictes econòmics haurien estat continuant fent diligències durant aquesta setmana en el marc de la causa. Ja fa uns dies que van comissar i retirar de les instal·lacions del carrer Sant Salvador d’Andorra la Vella diversos equips informàtics.

Les suposades anomalies se centrarien en la divisió de vida de la companyia. I els productes i contractes fets en aquesta branca estarien ara mateix bloquejats. D’altra banda, segons diverses fonts, Assegurances Generals estaria experimentant una davallada de clients. Segons alguns dels consultats, les baixes es mantindrien dins d’una certa normalitat. Segons altres fonts, les sortides són notables i afecten pòlisses de diversos àmbits, perquè s’està notant ja una pèrdua de confiança en l’eventual capacitat de resposta de la companyia.

El sector assegurador continua expectant en relació amb l’avenç del cas -per primera vegada el regulador intervé una companyia d’aquest àmbit- i des de l’administració, encara que de manera concisa i discreta, s’haurien enviat alguns senyals respecte de la direcció en què s’estaria intervenint. Per tant, i tal i com han reconegut fonts del sector, hi ha una “calma tensa” esperant que no hi hagi un efecte dominó.

-

Relacionat

Jover assegura que la intervenció d’Assegurances Generals dóna “credibilitat a la plaça financera”
-

Relacionat

L’AFA voldria descobrir el motiu de les pèrdues d’algunes inversions fetes per Assegurances Generals
-

Relacionat

Analitzen ordinadors d’Assegurances Generals a la recerca de tripijocs 
-

Relacionat

L’AFA assegura que ha agafat el control d’Assegurances Generals per les dificultats financeres que pateix
-

Relacionat

Silenci ‘assegurador’ davant el temor d’un ‘contagi’
El nou administrador, Jordi Torrellas, arribant a les instal·lacions de la companyia.

Relacionat

La primera jornada d’intervenció a Assegurances Generals es tanca sense incidències
-

Relacionat

El sector assegurador feia anys que reclamava al Govern que “posés ordre” a Assegurances Generals

Comentaris

Trending