Apareix sa i estalvi el noi de la Seu que havia marxat del centre terapèutic on estava internat

Un familiar ha acompanyat el menor fins a l’establiment del Berguedà on la Generalitat l’havia derivat per les patologies que mateix i el conflicte que mantenia amb els progenitors

-
-
El jove de la Seu Joel Aguayo Alsina tornarà a dormir al centre terapèutic Valldaura del Berguedà. Desaparegut des de dilluns, quan per voluntat pròpia i al costat de dos menors va abandonar l’establiment, el noi ha reaparegut obertament avui i acompanyat per un familiar des d’un indret proper a Barcelona des d’on ha donat senyals de vida ha tornat a Olvan, el terme municipal on està ubicat un equipament que rep menors que viuen situacions complicades i que hi són derivats des de la Generalitat o, per exemple, des del ministeri d’Afers Socials del Principat.

El director d’Amalgama, el grup que entre altres té al seu càrrec el centre berguedà, Jordi Royo, ha confirmat el retorn de Joel i ha afirmat que el jove, de 16 anys, està sa i estalvi encara que una mica aclaparat per tot el que ha transcendit d’ell i el rebombori que la seva absència de l’establiment -els professionals parlen d’absència, no pas de fuga ni desaparició- ha causat. El noi de la Seu estaria responent bé les darreres hores als estímuls i propostes que li estan fent els encarregats de l’espai, que és una barreja entre “una escola, un hospital i una casa de colònies”. Royo ha recordat que es tracta d’un centre obert destinat a la protecció d’adolescents entre 14 i 18 anys. Que no es tracta d’un centre de menors “de reforma”.

On ha passat aquests dies el menor i què ha fet, és una qüestió que queda en l’òrbita personal i en l’esfera íntima. Els responsables de Valldaura entenen el neguit dels pares i miren, des d’un vessant terapèutic, ajudar tant el jove com els progenitors, si escau, encara que en aquest cas, dictat per la fiscalia de menors de Lleida, hi ha una ordre d’allunyament del menor respecte dels pares. És normal, però, ha reconegut Royo, que hi hagi neguit per part dels pares per molt que se’ls hagi retirat la guarda i custòdia. La responsabilitat legal, la potestat de Joel, la té hores d’ara atribuïda la Generalitat, a qui el centre ha de retre comptes.

Tot i intentar-ho, ha estat impossible per l’Altaveu parlar aquest divendres amb el pare del noi i treballador fronterer al Principat Toni Aguayo, que va ser el promotor, almenys a l’inici, de l’activació de la recerca del noi. Encara que altres fonts consultades no ho han pogut assegurar del tot, el fet que el menor hagi tornat a Valldaura permet deduir que el noi, durant tots aquests dies fora de l’entorn que se li tenia assignat, no hauria protagonitzat cap fet punible. Joel havia arribat al centre berguedà el 14 de gener i en va marxar el dilluns següent. Prèviament havia estat ingressat en un centre de tractament de menors ubicat a la Seu mateix.

Etiquetes

-

Relacionat

Els mossos busquen des de fa una setmana un noi de la Seu que va fugir d’un centre terapèutic del Berguedà

Comentaris

Trending