Els mossos busquen des de fa una setmana un noi de la Seu que va fugir d’un centre terapèutic del Berguedà

El jove, de 16 anys, va marxar amb dos companys més dilluns de la setmana passada i l’última connexió a les xarxes socials és de divendres a la plaça d’Espanya de Barcelona

-
-
Els pares de Joel Aguayo Alsina saben des de dimecres que el seu fill està desaparegut. Dilluns de la setmana passada va marxar per pròpia iniciativa amb dos dels companys del centre terapèutic Valldaura, al Berguedà,on està ingressat en règim obert, per ordre judicial. El noi, de setze anys, és de la Seu. Molt conegut. El seu pare està molt vinculat al Principat, on fa anys que treballa. La tutela de l’adolescent recau en la Generalitat. Els mossos d’esquadra estan duent a terme la recerca i n’informen la direcció de l’escola on feien estada.

La família del noi té constància d’una darrera connexió del fugat de divendres. La connexió es va realitzar des de la plaça d’Espanya de Barcelona. El jove va contactar amb una seva tieta a través de les xarxes socials (Facebook i Instagram prioritàriament) per dir-los que estava allotjat en una casa gran, sense especificar-ne la localització, i que portava la mateixa roba que el dia que va marxar del centre berguedà. I que necessitava diners. També s’hauria escrit amb alguna cosina seva. I poca cosa més, perquè els pares no tenen informació directa atès que no en tenen atribuïda ara mateix la responsabilitat legal.

Segons que han explicat des de l’entorn familiar, els trastorns que patiria el menor el farien violent. Tant que des de fa un temps va començar a ser agressiu amb els seus propis progenitors, que malgrat estar separats mantenen una bona relació. L’estiu passat, el noi va arribar a amenaçar el seu pare amb un ganivet i aquí es va iniciar tot el procés que va derivar amb l’actuació de la fiscalia de menors de Lleida i l’ingrés de Joel en un centre de recent creació de la Seu. La família, però, va quedar molt descontenta amb el servei, circumstància que va ser comunicada i denunciada a la seva directora, la regidora Anna Vives.


Centre terapèutic Valldaura, al Berguedà. | ARXIU

La família assegura que el centre urgellenc no està capacitat per atendre el seu fill i d’aquí que després de festes Joel Aguayo acabés a l’escola terapèutica Valldaura, en un entorn natural incomparable i a catorze quilòmetres del primer nucli urbà important. Dilluns, amb dos companys del mateix centre i sense que se sàpiga massa com, tots tres van marxar per no tornar a l’establiment. La sospita és que els tres menors s’estarien a Barcelona o àrea metropolitana, d’on són els dos amics de l’urgellenc.

Segons la família, almenys inicialment, Josel Aguayo va marxar indocumentat, sense diners i sense cap dispositiu electrònic. Per als pares, el protocol d’actuació en aquest tipus de fugues “ha funcionat malament” i els progenitors no van saber fins 48 hores després de la desaparició que no se sabia on era el seu fill i que els mossos n’estan duent a terme la recerca. Durant la setmana passada s’hauria connectat a les xarxes socials des de supermercats i centres de telefonia, com per exemple, a les Rambles de la capital catalana.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending