Andbank reactiva l'operació per vendre la seva seu central per uns setanta milions

Comentaris

Andbank reactiva l\'operació per vendre la seva seu central per uns setanta milions
Andbank reactiva l\'operació per vendre la seva seu central per uns setanta milions

La imperiosa necessitat d’Andbank de reforçar els fons propis ha portat l’entitat liderada per les famílies Cerqueda i Ribas a reprendre els contactes per vendre la seu central del banc, el conegut popularment com a Centre de Negoci, a Escaldes-Engordany. Les negociacions de compravenda i posterior arrendament s’haurien reactivat amb tanta força que si no s’han tancat poc li'n falta i ja estarien molt avançades, segons les fonts consultades. L’operació estaria situada a l’entorn de 70 milions d’euros i l’adquirent seria, molt probablement, el mateix inversor amb qui ja s’havia negociat fa uns quants mesos. Llavors el muntant econòmic pràcticament acordat era d’entre deu i quinze milions superior al preu amb el qual s'estaria treballant ara, segons fonts que van tenir coneixement d’una operació que es va acabar avortant per les condicions que suposava que havia de suportar el comprador.

Fa encara no dos mesos, una empresa de la Catalunya central dedicada a la promoció immobiliària i també de les energies renovables exposava en la seva cartera de productes l’edifici d’Andbank. Destacant que es tractava d’una firma amb rentabilitat triple AAA, s’explicaven algunes de les característiques de l’immoble i s’apuntaven algunes condicions de l’operació tal i com es pot observar en la imatge adjunta. Així, es ressaltava directament el fet que es tracta de la seu social del banc Andbank a Andorra. I que l’immoble està dividit en dues torres amb una superfície total de més de 32.000 metres quadrats. S’explica que la primera torre està integrada per tres plantes sota el nivell del sòl i cinc plantes damunt d’aquell nivell. La segona torre disposa només de les plantes superiors. S’ofereix un contracte d’obligat compliment de vint anys i una rentabilitat del 7%. El preu de venda, segons l’anunci de la Plataforma Generem lligada a Solnet2000, era de 75 milions d’euros.

A final del mes passat s’haurien revifat amb força els contactes. Com a mínim, en la primera ocasió, l’inversor que estava disposat a adquirir l’immoble era Miquel Capó Mateu. Es tracta d’un resident andorrà d’avançada edat lligat a l’alta burgesia catalana i amb vincles familiars indirectes amb el propi Andbank, concretament a través d’una de les seves potes originals, el Banc Agrícol. No en va, Capó és nebot de Miquel Mateu i Pla, qui fou el propietari del Castell de Peralada, que encara continua en mans de la nissaga familiar, primer alcalde de Barcelona després de la guerra civil espanyola i home d’una notable transcendència en la història d’Andorra en la franja central del segle passat. Mateu fou un dels baluards perquè al país no escassegessin els aliments durant el conflicte bèl·lic al país veí gràcies als seus contactes amb Franco i va ser, també, un dels baluards que farien possible Fhasa i el Banc Agrícol. Miquel Capó és nét de Damià Mateu Bisa, fundador de la Hispano Suïssa, i fill de l’industrial traspassat a mitjan dècada dels vuitanta del segle XX Joan Capó Pagés. Una part del patrimoni de què disposa avui Miquel Capó Mateu vindria del llegat de la indústria del ferro a la qual estava lligada la família.

capo

Comentaris

Trending