L’USdA carrega contra la quota d’hivern i recorda que “hi ha molts aturats a Ocupació”

Gabriel Ubach considera que primer calia donar sortida a les persones sense feina que ja viuen al Principat i, després, obrir l’aixeca de les autoritzacions per a temporers

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.
El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.

La Unió Sindical (USdA) ha criticat amb duresa la quota d’hivern decretada pel Govern. Per als seus dirigents, es dona un nombre d’autoritzacions excessiu i no es té en compte l’encara elevat nombre d’aturats que hi ha al país. El secretari general de l’entitat, Gabriel Ubach, lamenta que “es prefereix permetre que es busqui mà d’obra barata fora del país”.

L’anunci de la nova quota, amb gairebé 4.200 permisos, el que suposa un 30% més que ara fa un any, no ha caigut gens bé en el sindicat. El seu màxim responsable recorda que “sempre hem defensat que primers han de ser els de casa” i ha apuntat que “ens hauria agradat que es redoblessin els esforços per donar feina a la gent del país”.

Ubach remarca que “ara hi gent aturada a Andorra” i, per això, deixa clar que “no compartim les quotes que ha aprovat Govern”. De fet, critica que “no ens han preguntat res” i denuncia que, al seu entendre, “pacta amb la patronal i fa el que creu oportú”, sense tenir en compte la realitat actual. “Molts joves estan buscant feina i hi ha molta gent apuntada al Servei d’Ocupació”, apunta.

Rossell i Benazet, durant la roda de premsa.

Relacionat

Els temporers del pròxim hivern hauran d’acreditar que estan vacunats o haver passat la Covid-19

Sobre aquest punt, posa en relleu que “veiem moltes autoritzacions per hoteleria, restauració o pistes” que, indica, “no són llocs altament qualificats”. I, per això, es demana “per què no alimentem primer la demanda amb la gent apuntada a Ocupació i, després, comencem a obrir quotes”.

Ubach avisa que “si hem de buscar rentaplats o cambrers fora del país tenim un problema”. De fet, al seu entendre, tot respon al fet que “es vol buscar a l’estranger mà d’obra barata”. Per això, es mostra altament contrariat. “S’ha escollit una política que enfonsa laboralment el Principat”, afirma.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending