El Servei d’Atenció Domiciliària ha de cobrir vuit llocs de treball per jubilació o canvi de feina

Després de completar les vacants es vol continuar ampliant la plantilla per potenciar les cures a la gent gran

Comentaris

Seu del ministeri d'Afers Socials.
Seu del ministeri d'Afers Socials. ALTAVEU

Govern ha obert el concurs per vuit places vacants de funcionari en el lloc de treball de treballador familiar sociosanitari, adscrites al departament d’Afers Socials del Ministeri de d’Afers Socials, Joventut i Igualtat. Serviran per cobrir les baixes per jubilació o per personal que ha canviat de feina. La plantilla del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) està formada per 32 treballadors

La voluntat del ministeri és reforçar el servei amb més personal i més qualificat per potenciar l'atenció a la gent gran. Així ès recull en el Pla nacional sociosanitari per a la gent gran 2022-2024. La intenció és cobrir l’atenció a la persona les 24 hores del dia incloent-hi altres recursos que ja existeixen, com ara la teleassistència i els centres de dia. Que n'hi hagi a cada parròquia és una demanda de la Federació d’Associacions de la Gent Gran i les famílies.

El SAD s'estructurava amb treballadors a cada parròquia i contractats pels comuns o pel SAAS. El març del 2017 tots els treballadors, tret dels del comú de Sant Julià de Lòria, van passar a formar part de la plantilla del ministeri d'Afers Socials en virtut de la  la Llei de serveis socials i sociosanitaris del 2014, que determinava que el Govern és el titular d'aquesta competència. Amb l'assumpció d'aquest servei per part del Govern, el SAD es va convertir en un servei públic nacional, gestionat des del ninisteri al càrrec dels afers socials, amb el personal transferit pels comuns i el SAAS.

Destaquen en nombre els usuaris entre 85 i 89 anys, mentre que les patologies més habituals són les demències i l'Alzheimer. El tipus de família més atesa és la unipersonal, seguida de les persones que viuen en parella i les que viuen amb fills en situació de dependència, discapacitat o altres necessitats.

A més de les places que ara han sortit a concurs se'n preveu crear-ne més, tenint en compte l'augment dels usuaris i el fet que l'esperança de vida s'allarga cada cop més.

 

Comentaris (1)

Trending