Salita confina la planta dels positius i anul·la les sortides del centre de tots els residents

La setmana vinent es tornarà a fer una nova recollida de mostres per a la detecció ràpida del coronavirus i mirar si encara hi ha infectats asimptomàtics

IMG 0642
IMG 0642

La direcció de Salita ha confinat a les seves respectives habitacions els residents de la planta on es va detectar el brot de positius de coronavirus, que no poden ser objecte de visites, i també ha prohibit les sortides a l’exterior de la resta d’internats. Es mantenen, això sí, les visites programades. Alhora, la setmana vinent es tornarà a fer una nova recollida de mostres per a la seva anàlisi TMA i mirar i encara hi ha infectats asimptomàtics de Covid.

La decisió s’ha adoptat després que arran d’un cribratge sentinella realitzat dijous es detectessin onze positius tots a la mateixa planta. Deu residents, dels quals nou van ser traslladats al Cedre i el desè, més fràgil i amb patologies prèvies greus, a l’hospital, i un sanitari. Immediatament després de rebre els resultats, aquests es van comunicar a les respectives famílies i es va procedir a confinar la planta que funcionava com a nucli de convivència.

Un vehicle del SAAS que trasllada personal cap al Cedre.

Relacionat

Nou padrins residents a Salita traslladats al Cedre i un desè a l’hospital en ser positius de Covid

Aquest divendres mateix es va comunicar la situació a les famílies de tots els residents i es va explicar que la setmana vinent es faran noves proves de detecció del virus, tan entre els usuaris com entre els treballadors. Alhora, es va informar que els residents de la unitat afectada -tercera planta del centre sociosanitari- que sortosament no havien estat contagiats  “seguiran amb les mesures de prevenció i aïllament a les habitacions”. Alhora, i “referent a les visites de familiars en el centre, hem restringit les visites a residents de la unitat de convivència afectada”.

Aquesta situació ha canviat aquest dissabte. I atenent els positius anunciats ahir i com a mesures cautelars, la direcció ha decidit anul·lar les sortides de residents a l’exterior. En una comunicació enviada a les famílies dels residents s’hi diu que “continuem amb les visites de familiars en el centre amb visita programada, excepte amb els residents de la unitat de convivència afectada pel brot”. I també es mantenen les comunicacions per vídeo trucada a tots els residents, que s’han de sol·licitar prèviament.

Comentaris (1)

Trending