El PS vol saber quants joves han hagut d’anar a l’estranger a tractar-se les patologies mentals

La consellera general Judith Salazar ha entrat una demanda d’informació després de la reunió mantinguda amb l’Associació per la Defensa del Jovent en Risc

Comentaris

Una imatge de la consellera Judith Salazar.
Una imatge de la consellera Judith Salazar. PS

La consellera general socialdemòcrata Judith Salazar ha entrat aquest dimarts una demanda d’informació a Sindicatura en relació als ingressos en centres estrangers de Salut Mental de joves andorrans i residents d’entre 12 i 30 anys en el darrer lustre. El PS vol saber quants adolescents han hagut de marxar del país per poder ser tractats de les seves patologies mentals i quin cost suposa això, tant per a l’administració com per a les famílies.

La petició es fa després que aquest matí, Salazar i la també consellera general del PS Susanna Vela s’hagin reunit amb dues representants de l’Associació per la Defensa del Jovent en Risc, entre elles la presidenta, Sandra Cano, amb qui han tractat temes com l’assetjament escolar i la situació de joves amb trastorns i malalties mentals que no tenen, actualment, un centre adequat al Principat i que han de desplaçar-se fora del país per a ser atesos.

Per aquest motiu, Salazar sol·licita conèixer el nombre de joves que en els darrers cinc anys han estat ingressats per prescripció mèdica en centres estrangers i que es detalli també per sexe, diagnòstic, durada, any i lloc d’ingrés. Així mateix la consellera general demana saber el cost total del tractament i la despesa desglossada que suposa per a la família, l’Estat i la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS).

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending