El PS exigeix a Govern fer marxa enrere amb els nous preus dels centres sociosanitaris

La formació denuncia que “després de dos anys de pandèmia i de patiment per a la gent gran, aquesta és la manera que tenen els partits de la coalició per agrair-los el seu esforç i lluita”

Marta Pujol amb Pere López, durant una roda de premsa.
Marta Pujol amb Pere López, durant una roda de premsa.

El Partit Socialdemòcrata ha reclamat a Govern que faci marxa enrere amb les noves tarifes per accedir una plaça pública als centres sociosanitaris. Des de la formació s’ha criticat amb duresa l’increment de preus, que consideren “injust i desmesurat”. El PS s’ha volgut demanar “si després de dos anys de pandèmia, de patiment per a la gent gran, aquesta és la manera que tenen els partits de la coalició per agrair-los tot l’esforç i la lluita”.

El president del PS i del grup parlamentari, Pere López, i la vocal de l’executiva, Marta Pujol, ha volgut denunciar un canvi que, adverteixen, perjudica molt el col·lectiu dels padrins amb qui, han recordat, no s’ha dialogat. “Tot s’ha fet sense un debat públic i d’esquena a la gent gran”, ha denunciat el líder socialdemòcrata, tot alertant que “hi ha preus que es dupliquen”.

Teresa Milà i Carme Pallarés han estat les encarregades de fer públic l'increment de tarifes.

Relacionat

Govern encareix les tarifes per entrar a una residència sociosanitària

“Amb l’excusa d’un nou model, el que es fa és disparar les tarifes i perjudicar un sector de la població que cada cop està més en situació de vulnerabilitat”, ha retret Pujol. Per això, des de la formació, s’ha reclamat “la retirada del decret” i que “se substitueixi aquest sistema per un amb uns preus més adequats a les necessitats de la gent gran”.

De fet, López ha apuntat que “si es vol canviar el model sociosanitari, el que cal és fer un debat obert sobre quin ha de ser”, a banda d’aportar “recursos per a l’atenció domiciliaria”. Justament, un dels punts que també s’ha lamentat és el fet que Govern hagi tirat endavant el nou decret de tarifes sense cap consulta als afectats. És a dir, als representants del col·lectiu de la gent gran.

També s’entén que la possibilitat de demanar ajudes no resol les dificultats de la gent per accedir a un centre sociosanitari. “És un pedaç”, ha apuntat Pujol, mentre que López ha recordat que es fa un seguiment molt estricte tant del mateix padrí com dels seus familiars directes. “I acabes afectant l’estalvi de les noves generacions. Se’ls obliga a desfer-se dels seus estalvis per cobrir una cosa que hauria de ser pública”, ha comentat el líder del PS.

Zapatero, al mig, en una trobada amb els ministres Víctor Filloy i Joan Martínez Benazet.

Relacionat

Enuig entre la gent gran pels nous preus per entrar a una residència

Pujol ha remarcat que “un cop més, no s’adopten les mesures socials que necessita la població”. Al contrari, ha lamentat que “s’està afavorint l’empobriment i la precarització i no pas el benestar que necessita la gent gran que ha patit molt aquests dos anys de pandèmia”. En aquest sentit, López ha denunciat que “sigui aquesta la forma dels partits de la coalició per agrair l’esforç el col·lectiu durant aquests temps”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending